ШТА КРИЈЕ МАЈА С? Сплићанка која се последња чула са несталим Матејем мењала исказ, полицији рекла да се Периш повремено дрогира

Novosti online

18. 01. 2022. у 22:47

О НЕСТАНКУ Матеја Периша (27) којем се сваки траги изгубио у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду када је нешто пре два часа ноћу изашао из клуба "Готик" у Бетон Хали, и даље се веома мало зна, а истину наводно "крије" Сплићанка Маја С. са којом се он кобне вечери чуо два пута.

ШТА КРИЈЕ МАЈА С? Сплићанка која се последња чула са несталим Матејем мењала исказ, полицији рекла да се Периш повремено дрогира

Фото: М. Анђела и Нестали.хр

Мистериозна Сплићанка је изазвала сумње када је, како се наводи, променила свој исказ, потом је, наводно, у полицији изјавила да Матеј користи опијате, а затим избирсала друштвене мреже и блокирала све људе који имају везе са овим случајем - пише "Блиц".

Прво је, како је навео извор хрватског медија Вечерњи, изјавила да је спавала у тренутку када је звао, а потом да се чула са њим док је он био у "Готику", али да га ништа није чула јер је била бука у локалу у којем се налазила у том тренутку.

- Био је то случајан сусрет и она ми је тада кратко рекла да се она и Матеј нису чули, али да је имала његов пропуштен позив. Каже да је спавала... Али, то је било пре 23 сата када је он био спојен на WиФИ мрежу и кад је била забележена његова последња активност на WхатсАппу - рекао је Ненад Периш, отац несталог Матеја.

Потом се појавила друга верзија њене изјаве након саслушања у полицији.

- Маја је често у Београду, а наводно је на друштвеним мрежама качила слике провода из једног клуба који се налази близу места на ком је Матеј нестао. Не зна се да ли је била тамо и те вечери, али се не искључује могућност да је Периш кренуо да се нађе с њом - изјавила је особа из истраге за Вечерњи и додао: "Она је, наводно, рекла да се јавила на позив и да није чула шта јој Матеј прича јер је била гласна музика у локалу".

Она је потом блокирала је сваког ко ју је питао за Матеја и нестала с мрежа, што је додатно "погрејало сумње" да Сплићанка зна "нешто више" обзиром да су њих двоје пријатељи целог живота. Тачније, Матеј и њен рођени брат су одрасли заједно.

Нестали Сплићанин је иначе радио као скипер.

Пријатељица Матеја Периша живи на "високој нози"

Сплићанка Маја С, у чијем власништву су две фирме за поморски саобраћај и туризам, води веома скуп живот.

- Облачи се брендирано, увек је дотерана и излази само на ексклузивна места. Воли луксуз и тиме се често хвали на друштвеним мрежама - рекао је саговорник из Сплита и додао:

- Живи живот на високој нози. Путује често, а Београд јој је једна од омиљених дестинација и зна чак и по месец дана да остане ту. Воли такав живот и може да га приушти.

Завет ћутања Перишевих пријатеља

Тамошња полиција акценат ставила је на његове пријатеље, односно, на шесторицу момака који су били у његовом друштву у нашој престоници које ће, како су рекли, "испитати ако треба и по 7 пута" јер, како тврде, они су једини који знају шта се тачно догодило.

Они су свој исказ дали у београдској полицији. Након тога су полиграфски тестирани и прошли су полиграф. Како се инспекторима није учинило ништа сумњиво пуштени су из полиције.

Дан после доласка оца несталог Сплићанина Ненада Периша у Београд, шесторица пријатеља су кренули за Загреб. Један од њих преузео је Матејев "ауди" и одвезао га у Сплит.

БОНУС ВИДЕО - Реконструкција кретања Матеје Периша у ноћи нестанка

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 24. МАЈ: Топло и нестабилно, могући локални пљускови са грмљавином