СРБИЈА ОД СУТРА НА ЦРВЕНОЈ ЛИСТИ: Улазак у ову земљу дозвољен само уз одређене услове

Новости онлајн

18. 01. 2022. у 13:51

СРБИЈА ће од 19. јануара поново бити у на црвеној листи Бугарске, тако да ће улазак код комшија бити дозвољен само одређеним категоријама.

СРБИЈА ОД СУТРА НА ЦРВЕНОЈ ЛИСТИ: Улазак у ову земљу дозвољен само уз одређене услове

Фото: ЕПА

Наши држављани који намеравају да путују у Бугарску туристички после овог датума неће моћи да пређу границу, објавила је Амбасада Републике Србије.

Они за које неће важити ово правило, односно биће изузети од њега, и неће им бити потребан ни доказ о вакцинацији ни негативан ПЦР тест су следећи:

- Путници у транзиту, односно они који преко Бугарске територије, без задржавања, путују до треће земље.

- Погранични радници као и они који живе у Бугарској и свакодневно или најмање једном недељно путују у државу чланицу ЕУ због посла.

- Возачи и стјуарди у аутобусима који врше међународни превоз путника, као и возачи теретних моторних возила.

- Посаде пловила и посаде ваздухоплова

- Ученици и студенти и докторанди који живе у Србији, Грчкој, Турској, Северној Македонији и Румунији и свакодневно или најмање једном недељно путују у Бугарску ради школовања и студија.

- Професионални спортисти који путују због такмичења, они ће у земљу моћи да уђу на основу специјалне дозволе бугарског министра здравља.

Деца без ковид документа

- Деца до навршавања 12 година живота моћи ће да улазе без ковид докумената, а деца од 12 до 18 година – са негативним ПЦР тестом, не старијим од 72 сата.

Дозволу за улазак у Бугарску без сертификата о вакцинацији, односно само са негативним ПЦР тестом за пацијенте болнице МБАЛ "Надежда" у Софији, који нису вакцинисани, обезбеђиваће болница.

БОНУС ВИДЕО:

ПОЗИТИВНИ ИЛИ НЕГАТИВНИ, УТВРДИТЕ САМИ: Како се користи кућни тест

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 28. ЈУН: Очекујте тропски дан - Сунчано и веома топло, до 35 степени