ЗА ПЕТ ДАНА ХОСПИТАЛИЗОВАНА 323 ПАЦИЈЕНТА Др Аџић Вукичевић: У ковид болници у Батајници пацијенти са лакшим клиничким сликама

Танјуг

18. 01. 2022. у 09:13

У КОВИД болници у Батајници тренутно је хоспитализовано 516 болесника, а само у претходних пет дана у ту здравствену установу смештена су чак 323 пацијента, изјавила је директорка Татјана Аџић Вукичевић и истакла је да је охрабрујуће што заражени нису са тешким клиничким сликама и што мањи број њих захтева пријем у јединицу интензивног лечења.

ЗА ПЕТ ДАНА ХОСПИТАЛИЗОВАНА 323 ПАЦИЈЕНТА Др Аџић Вукичевић: У ковид болници у Батајници пацијенти са лакшим клиничким сликама

Фото: Принтскрин РТС

Она је за РТС навела да је само у току јучерашњег дана хоспитализовано 79 болесника, колико их је, каже, било 4. децембра 2020. када је болница отворена, као и да је 54 оболелих у јединицама интензивног лечења, од којих је 38 интубирано.


Аџић Вукичевић је истакла да су старији у највећем броју хоспитализовани, али и да су у ковид болници и две труднице, чије су клиничке слике блаже и "оне иду ка оздрављењу".

Она је рекла да су због притиска хоспитализованих у јануару морале да се отворе још две јединице полуинтензивне неге, којих сада има 12 у односу на 10 колико их је било у децембру.

- Радује ме податак да не морам да отварам јединице интензивног лечења, јер је много колега заражено, у Батајници 30 младих доктора, а у Клиничком центру Србије према јучерашњим подацима чак 163, дупло више сестара - навела је Аџић Вукичевић и додала да када би се сада радило тестирање запослених у ковид болници у Батајници, да би "сви били позитивни".

Посебно је нагласила што је ковид болница у Батајници у последњих месец дана била у прилици да примени најсавременију терапију за ковид-19, односно пацијенти су добијали лекове у виду једнодневних, дводневних или четвородневних инфузија.

- Њихов опоравак је задивљујући - истакла је докторка.

БОНУС ВИДЕО: ДОКТОРКА КОЈА ЈЕ ДВА ПУТА ИМАЛА КОРОНУ: Орден председника за најтежи посао у држави

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе