КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 100 ЕВРА: Ако сте данас или пре овог датума напунили 30 година, онда немате право на новчану помоћ

Novosti online

13. 01. 2022. у 09:03

МИНИСТАР финансија Синиша Мали, објавио је на свом инстаграм профилу објаву, испод које се налази објашњење за грађане који од Владе Републике Србије добијају једнократну новчану помоћ, у циљу континуиране подршке услед пандемије корона вируса.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 100 ЕВРА: Ако сте данас или пре овог датума напунили 30 година, онда немате право на новчану помоћ

Фото: Профимедиа/Илустрација

- У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије вируса ЦОВИД-19, Влада Републике Србије омогућава свим држављанима Републике Србије од навршених 16 до навршених 29 година, који имају пребивалиште на територији Републике Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра. Износ у динарској противвредности је тачно 11.758,56 динара.

Ко има право на 100 евра у фебруару?

 - С обзиром на то да је закон који прописује доделу ове новчане помоћи данас (13. јануар 2022.) ступио на снагу, то значи да се овај датум узима као пресечни за то ко има право на помоћ од 100 евра. Сви држављани који закључно са данашњим даном (и данас) напуне 16 година, имају право, као и сви они који од сутра пуне 30 година у овој години - они такође имају право. Ако су данас или пре овог датума напунили 30 година, онда немају право.

Пријаве почињу 15.јануара, а исплата 100 евра креће од 1.фебруара 2022.

Пријаве за новчану помоћ ће трајати од 15. до 30. јануара 2022. године на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс. Након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу. Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун. Након обраде пријаве, пријављени држављанин ће износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна. Исплата 100 евра ће кренути већ од 1.фебруара.

- Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћ се уплаћује без подношења пријаве.

БОНУС ВИДЕО: Ово је права снага српске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИШИЋ НА БРЕГАЛНИЦИ: Како је албанска побуна пензионисала Жућу