МОНАХИЊЕ ХЕРОЈИ КОЈЕ ЧУВАЈУ ПРАВОСЛАВЉЕ У ЂАКОВИЦИ: Помоћ за сестринство манастира Успења пресвете Богородице (ФОТО)

Д. Зечевић

02. 01. 2022. у 12:51

МОНАХИЊАМА манастира Успења пресвете Богородице у Ђаковици допремљена је новчана помоћ коју су им донирали Привремени орган ове општине као и Невладина организација "Српска нит" из Подгорице.

МОНАХИЊЕ ХЕРОЈИ КОЈЕ ЧУВАЈУ ПРАВОСЛАВЉЕ У ЂАКОВИЦИ: Помоћ за сестринство манастира Успења пресвете Богородице (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

Наиме, помоћ од 1000 евра у име Привременог органа игуманији ове светиње мати Теоткисти уручио је председник овог органа Миленко Јовановић, док је помоћ од 500 евра такође игуманији уручио Миливоје Брковић извршни директор НВО из Подгорице.

- Две монахиње и једна искушеница које бораве унутар манастирског здања прави су хероји, јер опстају годинама у потпуној изолацији. Осим монаха из Високих Дечана који их обилазе и помажу, ми као Привремени орган настојимо да им будемо на услузи кад год је то неопходно - истиче председник Јовановић који напомиње да се овај орган такође стара и о Драгици Гашић јединој повратници у Ђаковици која се ових дана налази на лечењу у болници у Косовској Митровици.

Истовремено, Привремени орган општине Ђаковица обезбедио је шесдесет пакетића деци чији су родитељи расељенни 1999. године из овог града на север Космета или у централном делу покрајине.

Фото: Д. Зечевић

- Сматрамо да су новогодишњи и божићни празници право време да покажемо да мислимо на наше монахиње у светињи која је обновљена и које чувају трагове српства у нашем граду који је бројао око 12.000 Срба.Такође, мислимо и на расељена лица која су се настанила у безбедније средине на Космету али и на нашу хероину Драгицу Гашић која је смогла храбрости да се после две деценије избеглиштва врати у свој стан и свом граду - закључује Миленко Јовановић, председник Привременог органа општине Ђаковица.

ЕКСКЛУЗИВНО! НОВОГОДИШЊИ ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА ЗА "НОВОСТИ"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК 18. АВГУСТ: Још ништа од освежења, данас до 37 степени