НЕРЕАЛНО ЈЕ УВЕСТИ НОВЕ МЕРЕ ПРЕД НОВУ ГОДИНУ: Др Јанковић - Тек у априлу ћемо имати двоцифрен број заражених

Novosti online

10. 12. 2021. у 09:05

ПРОФ. др Радмило Јанковић, заменик директора УКЦ Ниш, рекао је да није реално увођење нових мера за Нову годину.

НЕРЕАЛНО ЈЕ УВЕСТИ НОВЕ МЕРЕ ПРЕД НОВУ ГОДИНУ: Др Јанковић - Тек у априлу ћемо имати двоцифрен број заражених

Фото: Принтскрин РТС

- Корона више није доминантна тема у друштву, што се и видело последњих недеља. Бројке су нам мање, а и тешко је убедити људе на нове мере - казао је Јанковић.

На питање очекује ли нас пети талас јер иду Нова година, зимовања и празници, доктор Јанковић каже да очекује да ћемо имати пад новозаражених тек на пролеће.

- Не очекујем да ћемо усред зиме пасти на бројеве које смо имали у априлу, мају и јуну. То смо већ имали прошле године. Непосредно пред појаву друге грбе трећег таласа имали смо око 1.500 новозаражених, као што је сада, па смо узлетели на 4.500, док смо у марту имали 8.000 хоспитализованих. Имаћемо сличан сценарио, али с много мањим бројем. И због вакцинисаних и због скоро прележаног вируса, ако нас неким својим својствима не изненади омикрон - рекао је Јанковић и додао:

- Претпостављам да ће ово потрајати до раног пролећа уколико не буде неког великог одступања, па да ћемо ући у мирнији период у ком можемо гледати шта нам је чинити за следећу јесен. Мислим да ће у априлу, као и прошле године, кренути да пада ка двоцифреним бројевима.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТРИ ДЕСТИНАЦИЈЕ - ТРИ ФЕНОМЕНАЛНА XANADU ХОТЕЛА: Ни са једним нећете погрешити, који год да буде ваш избор за одмор