СВЕТСКИ ШАМПИОН ИЗ СРБИЈЕ: Андреј Живановић освојио златну медаљу на Међународној олимпијади из менталне аритметике

Танјуг

05. 12. 2021. у 22:34

ЦЕНТАР за развојну едукацију "Малац Генијалац" саопштио је вечерас да је на Међународној олимпијади из менталне аритметике златну медаљу освојио полазник те школе Андреј Живановић, десетогодишњак из Београда.

СВЕТСКИ ШАМПИОН ИЗ СРБИЈЕ: Андреј Живановић освојио златну медаљу на Међународној олимпијади из менталне аритметике

Фото: Образовни центар Малац генијалац

Андреј је ученик петог разреда основне школе “Вук Караџић” из Сремчице, а најбољи резултат на свету остварио је на онлајн олимпијади, која је у организацији Центра „Абакус“ из Москве окупила таленте широм света.

Преко 650 олимпијаца из 25 земаља тестирало је своје вештине брзог менталног рачунања и решавања логичких задатака.

Шампион из Србије је био најуспешнији у брзом менталном рачунању - 200 двоцифрених бројева, које је решио за 60 секунди, да би потом тачно израчунао низ од 50 троцифрених бројева за само 40 секунди.

Поред шампионског места, још два полазника школе “Малац Генијалац” освојила су вредна признања.

Тако се у категорији најмлађих учесника шестогодишњи Стефан Поповић из Београда окитио бронзаном медаљом, док је његов вршњак, Константин Младеновић, такође из Београда, освојио четврто место.

Такмичари су поред брзог рачунања решавали и задатке из необичне математике, односно посебну врсту логичких задатака, које су морали решити у кратком временском интервалу.

Задаци су били тако осмишљени да су се такмичари опробали у пет различитих категорија размишљања: логичко, апстрактно, комбинаторно, алгоритамско и наравно - аритметичко.

Победници су били они такмичари који су најбрже решили задатке.

"Честитатамо Андреју, Стефану и Константину, њиховим учитељицама, али и свим Малцима који су учествовали на светској Олимпијади!" -  поручују из школе "Малац Генијалац".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)