ПАШЋЕ ВИШЕ СНЕГА НЕГО ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА: Временска прогноза метеоролога РХМЗ, пахуље могуће већ у уторак

Новости онлине

05. 12. 2021. у 11:44

ВРЕМЕНСКА прогноза коју метеоролога РХМЗ Горана Михајловића предвиђа нам снег већ у уторак, као и знатно више белог покривача током зиме него претходних година.

ПАШЋЕ ВИШЕ СНЕГА НЕГО ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА: Временска прогноза метеоролога РХМЗ, пахуље могуће већ у уторак

Фото: Д. Балшић

– У наредним данима нећемо имати тако ниске температуре, али је извесно да ће у понедељак у брдско планинским бити снега, а онда током ноћи следи захлађење и у понедељак се очекује снег у скоро свим деловима Србије осим на Западу и Северу земље – рекао је Михајловић.

– Ово захлађење нас очекује у првој седмици децембра, затим следи отопљење. А до краја децембра се очекује типично хладно време и нешто чешча појава поадавина. У односу на претходне деве године, можемо да оечкујемо више снега – најавио је метеоролог.

О прогнози за новогодишњу ноћ је, како каже, још увек рано говорити, али има изгледа да ћемо у нову годину ући са снежним покривачем.

– Негде пет до седам дана до Нове Године бисмо могли да причамо детаљније о снегу за дочек – рекао је.

– Ова зима је била просечно хладна, у односу на прошлу биће више снега. У односу на претходне две године, биће више снега. Већ у уторак ћемо имати снег, формираће се снежни покривач од 5 центиметара – казао је метеоролог.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)