ЧУБРИЛО ОБЈАВИО НАЈНОВИЈУ ВРЕМЕНСКУ ПРОГНОЗУ: Наредне недеље снег, па отопљење, средином месеца и право захлађење

Новости онлајн

04. 12. 2021. у 11:21

ПРОФЕСОР географије Марко Чубрило објавио је најновију временску прогнозу према којој ће сутра бити мало топлије, али уз ново наоблачење са падавинама.

ЧУБРИЛО ОБЈАВИО НАЈНОВИЈУ ВРЕМЕНСКУ ПРОГНОЗУ: Наредне недеље снег, па отопљење, средином месеца и право захлађење

Фото Н. Скендерија

Како предвиђа, почетком наредне недеље биће хладније уз могућу појаву краткотрајниг снега и у низијама. Други део недеље доноси отопљење, а за наредни викенд је могуће ново захлађење. За сада се вероватноћа за конкрентије захлађење почиње назирати тек после 18.12.

- Други дан викенда доноси ново наоблачење, али и мање отопљење, посебно на југоистоку региона. Од после поднева падавине се очекују над већим делом региона, снежна граница на западу биће око 500 метара надморске висине (мнв), а на истоку и до 800 мнв. Почетком следеће недеље хладније уз повремене падавине и појава снег би била могућа и у низијама, али за сада делује да ће само планине преко 600 мнв имати конкретнији снежни покривач - пише Чубрило.

Како додаје даље, ветар ће прво у недељу на кратко окренути на јужни, док би у првом делу следеће недеље требало да буде појачан северни, а дуж Јадрана би било буре.

- У другом делу наредне недеље поново отопљење и то посебно над јужним и средишњим пределима где ће максимум бити и око 9 степени Целзијуса. На западу хладније уз максимум око 4 степена Целзијуса. Даљи развој синоптике је јако упитан, за наредни викенд је поново могуће пролазно захлађење, али би снега вероватно, барем неког озбиљнијег и даље углавном било преко 500 мнв. Дугорочна процена ЦФСВ2 у дугорочног ГФС-а сугеришу да би после 18.12. синоптика требала кренути у правцу конкретнијег захлађења - објаснио је заљубљеник у метеорологију.

Наредни дани доносе врло поменљиво време, али ће се снег, барем обилнији за сада вероватно држати предела преко 700 мнв, закључује Чубрило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)