Пет разлога због којих је добро да пређете на љуто

Промо

02. 12. 2021. у 20:00

У ПЕРИОДУ смо када се и они који су на стриктном режиму исхране и савесно воде рачуна о томе шта једу, барем на кратко препусте уживању у залогајима оне хране које се током године одричу.

Пет разлога због којих је добро да пређете на љуто

Фото: Промо

Љубитеље љутог обрадоваће чињеница да су професори са Универзитета Хардвард својим дугогодишњим научим истраживањем дошли до закључка да је љуто добро за нас и да пикантну храну треба често јести, а не избегавати је. Научници верују да је за то заслужан биоактивни састојак љутих зачина – капсаицин, који има бројне бенефите по здравље.

Оно што мало људи зна о капсаицин састојку, који се налази у свим врстама љутих паприка, је то да он има позитивно дејство на следећих пет аспеката људског здравља: благотворно делује на каридоваскуларни систем, помаже у смањењу телесне тежине, ублажава бол и повећава толеранцију на исти, јача имунитет и делује противупално (реуматични артритис).

Доказано је да црвена чили паприка смањује ниво холестерола и триглицерида. Поред тога, она повећава способност тела да раствара фибрин, а то је врло битна супстанца за стварање крвних угрушака.

Фото: Промо

 

Исхрана у којој се чешће конзумира љута паприка има за циљ нижу стопу срчаних и мозданих удара.

Такође, истраживање је показало да су људи који једу пикантну и љуту храну мање склони гојењу, због тога што капсаицин подстиче стварање топлине у организму.

Оно што је једнако важно је то да овај састојак поспешује лучење ендорфина (природног аналгетика), који помаже у смањењу бола. Са друге стране, многи људи избегавају љуту храну због прејаког укуса који уме да изазове разне реакције и тако себи ускраћују бенефите које чили паприка може да донесе.

Међутим, решење постоји. Када адекватну количину чили паприке додамо најквалитетнијим комадима пилећих прса са мало кремасте павлаке или најфинијим филетима премиум Жуторепе туне добијамо идеалну гастрономску комбинацију која није љута, већ пикантна по укусу готово свих, савршено мазива и квалитетна, баш као два нова укуса Аргета намаза – Кокошија крем пикант и Туна пикант.

Фото: Промо

 

Захваљујући најсавременијим производним линијама, посебном процесу топлотне обраде, потпуно рециклабилној амбалажи, искључиво природним зачинима и „БЕЗ“ формули која гарантује да производи не садрже конзервансе, вештачке боје, појачиваче укуса, палмино уље и глутен, Аргета паштете су бр. 1 месне и рибље паштете у Европи.

Ако се све ово узме у обзир јасно је да „таман љуто“ треба често да се нађе на менију, а нема практичнијег, бржег, укуснијег а притом и веома квалитетног начина да пресечете рутину и пређете на љуто од нових Аргета укуса.

Пикантне паузе на послу, дружење са пријатељима или брзи лагани оброк са породицом нека постану део сваког дана у коме ћете уживати у квалитету и савршеном укусу Кокошијег крем пикант и Туна пикант Аргета намаза.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)