МАЈКА, СУПРУГА И БРАЋА НЕМИ У БОЛУ ИЗА КОВЧЕГА: Сахрањен Миљан Јојић, радник фабрике ракета "Едепро" (ФОТО)

С. Видачковић

02. 12. 2021. у 17:34

НА ЦЕНТРАЛНОМ гробљу у Београду јуче је сахрањен Миљан Јојић (38), радник фабрике ракета и ракетног горива "Едепро" у београдском насељу Лештане, где се прошлог уторка догодила стравична експлозија која је однела три млада живота.

МАЈКА, СУПРУГА И БРАЋА НЕМИ У БОЛУ ИЗА КОВЧЕГА: Сахрањен Миљан Јојић, радник фабрике ракета Едепро (ФОТО)

Фото: Д.Миловановић

Више од стотину рођака, пријатеља и колега дошло је јуче да испрати Миљана на вечни починак.

После опела, тужна поворка кренула је ка гробници, а иза ковчега, неми од бола, корачали су Миљанови супруга, мајка и браћа. Колеге из фирме "Едепро", у сузама и неверици, и даље не верују да Миљана нема. Био је, како кажу, отац двоје деце, вансеријски радник, добар и вредан колега, вољени друг...

- Страшна трагедија, однесе таквог човека и још двојицу младића - чуло се на јучерашњем испраћају.

- Не зна се коме је теже, да ли његовој жени, деци, мајци или браћи, поготово брату близанцу, за којег је био изузетно везан. Нек им Бог помогне да некако преброде ову несрећу.

Потресном читуљом и речима пуним љубави и бола, од вољеног супруга и оца опростили су се Миљанова супруга и деца:

- Љубав, радост, срећа, поштење, племенитост нестали су и заувек отишли. У мом срцу је остала празнина, али и срећа јер сам имала најсјаније биће поред себе. Тако брзо и тако неочекивано напустио си мене и наша два анђела. Остаје ми само да ти дам обећање да ћу их пазити и чувати. Они су ми једина и највећа снага коју имам и коју си ми оставио да ми дају вољу да наставим да живим овај живот без тебе - пише у читуљи.

Фото: Д.Миловановић

У уторак по подне, у магацину погона за производњу ракета и ракетног горива "Едепро" код петље Бубањ поток, догодила се експлозија, за чијим узроком надлежни још увек трагају.

Осим Миљана Јојића, погинули су Милош Саковић (21) и Бојан Ружић (28), за чији живот су се лекари два дана борили за живот, али су тешке опекотине биле кобне за њега. Повређено је и 16 радника ове фабрике, али ниједан није животно угрожен.

ИСТРАГА ЈОШ ТРАЈЕ

ИСТРАГА о експлозији у Бубањ потоку још није завршена. Прилаз предузећу "Едепро" неколико дана био је блокиран, док је трајао увиђај Другог основног тужилаштва и Вишег јавног тужилаштва. Колико је детонација била јака, сведочи и чињеница да су оштећене куће у Лештанима, на многим домовима су попуцала стакла, улазна врата, а на три дома гелери су направили рупе у крововима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)