ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Метеоролог Ђорђе Ђурић открио какво време можемо очекивати за Нову годину

Novosti online

30. 11. 2021. у 22:15

ИАКО је незахвално дати прогнозу времена за период дужи од десет дана, метеоролог Ђорђе Ђурић каже да у наредном периоду можемо да рачунамо на врло променљиво време.

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Метеоролог Ђорђе Ђурић открио какво време можемо очекивати за Нову годину

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Он је нагласио да нас током првих десетак дана децембра не очекују неке екстремне појаве, а да ћемо за Божић и Нову годину имати временске прилике у складу са календаром.

- Када сагледамо просек у претходним деценијама, углавном на неких десет година долазе три до четири снежне зиме. Надамо се да ће нас Нова година обрадовати са снежним покривачем - оценио је Ђурић и додао да ледене дане са температурама испод 0 степени читавог дана нећемо имати у нижим пределима.

То не значи, како је додао, да неће бити јутарњих мразева.

Што се тиче прогнозе за наредне дане, Ђурић каже да ће изгледати овако:

- Након последњег захлађења, имаћемо отопљење наредних дана. У петак имамо ново захлађење са падавинама, кишом, која ће на планинама прећи у снег, да бисмо за викенд имали сличне прилике данашњим. Битно је да ће време углавном осцилирати око свог средњег стања, па нас првих дана децембра очекује време у складу са календаром - навео је Ђурић и додао да ће током среде и четвртка бити осетно топлије са температурама преко 10 степени Ц, са јаким ветром на југозападу.

Када је реч о падавинама, каже да је ноћас први снег пао у нижим деловима јужне и западне Србије.

- Београд и Војводина, као и већи део севера земље, остао је без снега у складу са прогнозом. На први снег ћемо морати и даље да чекамо - наговестио је метеоролог.

Према њему, снежни покривач ће бити приметан ну вишим пределима земље, али и нижим деловима западне Србије, у Ужицу, Ивањици, Ариљу...

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГДЕ СЕ САПЛЕЛА ИСТИНА О НЕСТАЛИМ БЕБАМА: Који су ефекти законских прописа усвојених пре више од две године