СНАЖНА ПОРУКА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: У Цркву долазимо да бисмо дотакли тајну Христа, створеног не за смрт него за вечност (ВИДЕО)

Novosti online

29. 11. 2021. у 16:23

ПАТРИЈАРХ Порфирије објавио је данас на свом Инстаграм профилу видео- снимак, у којем је послао снажну поруку свим верницима.

СНАЖНА ПОРУКА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА:  У Цркву долазимо да бисмо дотакли тајну Христа, створеног не за смрт него за вечност (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм

- Не бави се Црква примарно и пре свега ни социјалним, ни економским, ни било каквим другим предметима, темама и проблемима. Она се бави смислом постојања у сваком контексту, у свакој ситуацији и у сваком моменту. Она шаље поруку Јеванђеља, поруку спасења. У Цркву долазимо да бисмо дотакли тајну Христа као распетог и васкрслог и тајну човека створеног не за смрт него за вечност. Тек кад на истински и јеванђељски начин разумемо умом и срцем у исто време ту јеванђељску поруку и тајну онда ћемо имати исправне ставове, на прави начин ћемо разумети и све друге теме, и ове које сам поменуо, и социјалне и економске и политичке и какве год хоћете. Ако будемо Христом преображени, на месту на којем будемо, шта год да смо, преображаваћемо собом то место. Ми преображени и преображавани преображаваћемо и твар и људе око себе. Отуда они који сматрају да је систем вредности које Христос проповеда, да је ретроградан, да је Јеванђеље ретроградно, а хоће поруку Цркве о било чему, а у Цркву нису ни дошли осим што можда себе сматрају православним Србима по рођењу, напросто остаће увек без одговора - написао је патријарх Порфирије у опису снимка који је поделио са пратиоцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК, 19. МАЈ 2022: Поново више сунца и за који степен топлије, поподне кошава