СТИЖЕ НАМ ВЕЛИКО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Објављена најновија временска прогноза, биће и снега

Novosti online

28. 11. 2021. у 16:01

НАЈНОВИЈА временска прогноза професора географије Марка Чубрила најављује погоршање времена, падавине и захлађење у току дана,

СТИЖЕ НАМ ВЕЛИКО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Објављена најновија временска прогноза, биће и снега

Фото: Д. Балшић

Почетком недеље биће осетно хладније, над јужним делом региона падаће снег, а биће га и на пределима испод 600 метара надморске висине.

За средину наредне недеље Чубрило предвиђа краће отопљењем док у петак стиже ново, јаче захлађење са могућим снегом у низијама.

Погоршање времена је већ захватило западне делове региона и полако напредује даље на исток доносећи кишу и захлађење уз умерен северозападни ветар. У току ноћи снежна граница ће се уз захлађење спуштати на око 900 метара надморске висине, а затим и на око 700 мнв.

Временска прогноза за наредну недељу

У понедељак ујутро над северним пределима региона престанак падавина уз смањење облачности док ће над јужним и средишњим пределима бити кише и снега. Снежна граница ће се кретати на око 600-700мнв.

Почетком наредне недеље, каже Чубрило, биће осетно хладније уз појачан северозапдни ветар и дневни максимум од +3 до +8 степени Целзијуса. У уторак ујутро мраз понегде до -4 степена Целзијуса.

Средином недеље биће осетно топлије уз окретање ветра на југозападни смер и максимум и до око +15 степени Целзијуса понеге, покаузје временска прогноза.

У петак нам стиже ново погоршање, киша и захлађење уз спуштање снежне границе на око 700 мнв.

Фото: Н. Живановић

 

Снег и јак ветар

За долазећи викенд биће још мало хладније уз могући чешћу појаву снега и у нижим пределима (испод 200 метара надморске висине), а дуваће и јак северни ветар.

После 7. децембра и даље стоје све опције од грађења антициклона над Скаднинавијом до јаког утицаја Атлатика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Крсташи - очи и уши заточеника нишког логора (3. део)