БИО ЈЕ ЧОВЕК ПОНОСА И БОЛА: Славица Ђукић Дејановић за "Новости" о пријатељу Милутину Мркоњићу

С.С.Р.

28. 11. 2021. у 11:30

МЕЂУ бројним друговима у странци, најбоља другарица Милутин Мракоњића, почасног председника СПС који је синоћ премио, била је Славица Ђукић Дејановић.

БИО ЈЕ ЧОВЕК ПОНОСА И БОЛА: Славица Ђукић Дејановић за Новости о пријатељу Милутину Мркоњићу

Фото: Танјуг

 Она је, међу првима дошла у дом Мрке и Ане Бекуте, како би изјавила саучешће породици. За "Новости" говори по чему ће га памтити, као и да ће партија тражити да он буде сахрањен у Алеји заслужних грађана.

- Био је скроман, он то не би тражио, али ми сматрамо да он то итекако заслужује. Одмах сам дошла из Крагујевца, били смо пријатељи. Посебно смо се дружили од почетка наше партије. А, додатно смо се повезали у периоду обнове након бомбардовања коју је он предводио. Људски, пријатељски и стручно сам фасцинирана напором који је улагао у обнову. Данима није одлазио кући, био је са радницима на градилиштима од бурека за доручак, физичких активности, радио је све. Био је подстицај за њих, да буде пре рока. После тога сам имала потребу да развијем најприснији људски контакт са таквим човеком. И била сам његова другарица - прича нам Ђукић Дејановић.

Памтиће га, каже, као особу натпросечне интелигеције, која може бескрајно да воли, па и у позним годинама, што је показао у вези са Аном.

- Умео је да приђе човеку без обзира на његове године, социјални и образовни статус. Свима са топлином. Умео је брзо да мисли. Његова слика без тоне је оптимизам и смех. А, његов тон, његова унутрашњост је била повезаност бола и поноса. Умео је да пати, иако то није показивао. Он је управо био то, човек поноса и бола - рекла је.

Последњи пут су се чули неколико сати пред операцију уградње пејсмејкера:

- Био је оптимиста. Не знам да ли је то била његова интуиција или је, ипак, осећао крај, али је хтео да нас храбри и тражио да дамо оптимистички тон. Био је чевек остварених жеља, али и нових. То што је био времешан, није значило да га млада генерација не воли. Обожавали су га. Био је београдски боем, изузетан стручњак, модел свима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СТУДИРАЛА СА НЕДОМ АРНЕРИЋ И БЕРЧЕКОМ, ПА ОТИШЛА У ПРОСВЕТУ: Наши сениори – Весна Фила, супруга познатог адвоката, директорка чувене школе