ИВИЦА ДАЧИЋ СЛОМЉЕН У ПРОГРАМУ УЖИВО: "Бојић ме је позвао и рекао да нас је Мрка напустио..."

Новости онлајн

28. 11. 2021. у 11:25

ИВИЦА Дачић гостовао је у Јуатрњем програму ТВ Прва где је говорио о преминулом почасном председнику СПС Милутину Мркоњићу.

ИВИЦА ДАЧИЋ СЛОМЉЕН У ПРОГРАМУ УЖИВО: Бојић ме је позвао и рекао да нас је Мрка напустио...

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

- Нама је све то изузетно тешко пало. Уз Мрку никако није ишло то да ви саосећате са његовим здрављем. Он се љутио када неко спомиње, каже... прошли пут се наљутио на једног нашег друга који је дошао у болницу да га обиђе. Он је био такав човек. Заиста су сви очекивали да ће победити у овој тешкој бици, али у последњим данима му је, нажалост, било лоше и лекари су се неколико дана надаљудским напорима борили за његов живот. Ја сам јуче требао да будем у Мадриду, али сам је интуитивно вратио јуче, и пре ове вести, и синоћ негде око 20.39 минута ме је звао Бојић да ми саопшти да нас је Мрка напустио - рекао је Дачић.

- Постоје тренуци у животу када човек једноставно почне да размишља на ту тему вечног питања, а нажалост свако ко је изгубио неког блиског дође до те теме, а то је да ли сте икада нашли времена, могућности, начина како да онима које волите то кажете. Али то није у нашем менталитету. Увек остане жалост за тим што о свим тим стварима причате а тај неко не може да вас чује - каже лидер СПС.

Осврћући се на поздраве које су колеге из политичког света слале Мркоњићу, Дачић је рекао:

- У порукама и саопштењима сви се слажу да је био велики господин, да је био вредан и да је био синоним за један тренутак у историји наше земље који је био веома тежак, а то је био обнова после бомбардовања, када је било питање тренутка да мора да се обнове путеви, мостови, све оно што је приликом бомбардовања било угрожено. Ја сам написао на свом Инстаграму, јер нисам знао како да се обратим, иначе ретко користим друштвене мреже, али морао сам да кажем да је отишао највећи међу нама. Човек који је био легенда и СПС, а ја мислим и целе Србије, био је наш почасни председник, али не само по функцији већ и по ауторитету, он је свима нама био политичка подршка и политички отац.

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

Дачић је рекао да ће Милутин Мркољић бити сахрањен у Алеји заслужних грађана, а да ће комеморација и сахрана највероватније бити одржана у среду. 

- Желим да позовем све Социјалисте да му одамо велико признање и поштовање. Сутра у 11 сати ће бити отворена Књига жалости у централи СПС. Ја ћу данас послати писмо Граду Београду са предлогом да се он сахрани у Алеји заслужних грађана, заиста мислим да је он то заслужио. Организоваћемо државну комеморацију у згради Скупштине Србије, истога дана, највероватније у среду, биће и сахрана - саопштио је Дачић.

На питање када га је упознао, Дачић је кратко одговорио:

- Не сећам се када сам га упознао, откад знам за себе, знам за њега. Ја сам почео да се ангажујем у политичким круговима 1989. године и од тада га познајем. Ја сам тада био млад, били смо деца сви. Нажалост, Мркоњић није имао деце, ми сви били његова деца, свима је говорио сине и ћеро. Сигуран сам да га ми нећемо заборавити, јер је то немогуће. Он је био наша спона са прошлим временима. Недавно је говорио о инфраструктурним пројектима, о метроу, то су биле његове теме.

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

- Да не говоримо о спорту... Ми смо се ближе упознали када је кошаркашима помагао. Ово је један велики губитак. Најдубље саучешће свим његовим најближима - истакао је Дачић.

Оно што многи нису знали јесте да је Мркоњић имао и спортску каријеру, бавио се кошарком. Био је и капитен екипе у којој је био легендарни Душан Ивковић који је такође недавно преминуо.

Дачић је такође навео да је Мркоњић од почетка до краја каријере и живота остао веран социјалистичким принципима.

- Председник Вучић је такође изразио саучешће и спремност у име државе да се држава на достојан начин одужи. Волео бих да га памете, по духу, упорности, оданости, верност својим идејима, идеалима и друговима. Желим да се захвалим на свему што је урадио, нека почива у миру, а на нама је да га памтимо - завршио је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРТ МИШИЋА, РАЈ ЗА ЖИВОТИЊЕ: Компанија Новости уручила награду Animal`s best friend