"ХОЋЕМО ДА ПОПИЈЕМО НЕШТО?" Портир открио како су изгледали сусрети са Милутином Мркоњићем

Г.Н.

27. 11. 2021. у 23:09

ПОЧАСНИ председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић преминуо је данас у 79. години. У стан на Врачару у ком је Мркоњић живео са дугогодишњом партнерком Аном Бекутом стижу пријатељи и родбина.

ХОЋЕМО ДА ПОПИЈЕМО НЕШТО? Портир открио како су изгледали сусрети са Милутином Мркоњићем

Фото: Д. Миловановић/З. Јовановић

Зоран В., портир у згради где живе Милутин Мркоњић и Ана Бекута каже да је Мркина узречица била "хоћемо да попијемо нешто".

- Ја не пијем али љубазно сам га одбијао. Одличан човек. Време је тако, идемо даље. По Ани се види, по расположењу и изразу лица да јој је много било тешко претходних дана - каже Зоран.

Биографија Милутина Мркоњића


Милутин Мркоњић почасни председник СПС и бивши министар и посланик те странке преминуо је данас у Београду.

Мркоњић је рођен у Београду, 23. маја 1942. године, а дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.

Учествовао је у бројним пројектима у Алжиру, Венецуели, Ираку, Кувајту, Кини, Габону, Либији.

Био је руководилац обнове Србије испред Владе Србије после НАТО бомбардовања 1999. године.

Такође је био потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

На изборима за председника Србије, јануара 2008. године, био је кандидат СПС-а и освојио је око 6% гласова.

У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

Супруга Милутина Мрке Мркоњића је Драгана Даша Мркоњић, која је годинама радила као адвокат, а касније и као судија. Њих двоје су били у браку више од 30 година.

Од 2012. године је био у вези са познатом певачицом Аном Бекутом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)