"СВЕ ШТО ИМАМ ОСТАВИЋУ ЖЕНАМА" Милутин Мркоњић је овако говорио о смрти и односу са најважнијим дамама у свом животу

Novosti online

27. 11. 2021. у 22:15

СРПСКИ политичар и народни посланик Милутин Мркоњић преминуо је у Београду у 79. години, након што му се здравствено стање нагло погоршало.

СВЕ ШТО ИМАМ ОСТАВИЋУ ЖЕНАМА Милутин Мркоњић је овако говорио о смрти и односу са најважнијим дамама у свом животу

Фото Instagram/anabekuta1

Милутин Мркоњић последњих година био је у љубави са певачицом Аном Бекутом, али је бринуо и о жени Даши са клојом се никада није развао.

У једном од својих интервјуа он је рекао ће све оставити женама када умре, те да је орјентисан ка породици, пише "Блиц".

- Увек сам био одан породици. Волим сестрину децу, а са Анином породицом сам као најрођенији род. Познато је и да сам са супругом Драганом у одличним односима иако одавно не живимо заједно. Чујемо се готово свакодневно и помажем колико могу. Све може да се реши мирно и цивилизовано. Све што имам оставићу женама. Ја немам ништа.

Подсетимо, он је претходно, почетком новембра, завршио на кардио-васкуларној клиници у Београду где му је уграђен пејсмејкер. У августу месецу оперисао је срчане залиске, и то новом методом, преко препона.

Партнерка Ана Бекута била је уз њега до последњег тренутка и свакодневно га је обилазила на клиници. Њих двоје су били у љубави 10 година.

Претходно, Мркоњић је био у браку са супругом Драганом, од које се никада није званично развео.

Милутин Мркоњић дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду. По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.

Био је руководилац обнове Србије испред Владе Србије после НАТО бомбардовања 1999. године.

Био је потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

На изборима за председника Србије, јануара 2008. године, био је кандидат СПС-а и освојио је око 6% гласова. Успостављањем коалиције Демократска странка-Социјалистичка партија Србије, јула 2008, Мркоњић бива изабран за министра инфраструктуре у новој српској Влади коју је формирао Мирко Цветковић.

У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)