Нова канцеларија – нова инспирација за креирање простора? Почните од завеса

Novosti online

24. 11. 2021. у 09:15

Понекад је пресељење канцеларије у други простор права прилика за редизајнирање радне средине.

Нова канцеларија – нова инспирација за креирање простора? Почните од завеса

Фото: Depositphotos

Нови и другачији простор диктира и то да ли ће у њега моћи да се пренесе намештај из претходног простора или ће морати да се обезбеди нови. Такође, велика је шанса да је у новој средини другачије осветљење, нарочито природно. У том случају, опремање ваља започети управо од завеса, које су и декоративни и функционални елемент у свакој просторији.

Завесе за модеран и уједно пријатан пословни простор

Ниједна канцеларија не може се замислити без завеса. Било да је потребно обезбедити заштиту од погледа или заштиту од дневне светлости, односно сунца завесе су незаменљиве у сваком кутку. Када се говори о избору завеса за канцеларијски простор, у обзир се узимају модерна решења, то јест завесе које су ефектног изгледа а уједно и сведене. У пословном окружењу битно је да се завесе лако одржавају и да су од материјала који не скупља прашину и непријатне мирисе. У канцеларијама се најчешће могу видети тракасте, роло и зебра завесе. Овакве завесе се врло лако прилагођавају томе да ли потребно више или мање природног светла у просторији. У погледу боја и дезена избор је готово неограничен, с тим што се за пословни простор углавном бирају неке неутраније и сведеније нијансе. Насупрот томе, треба напоменути и канцеларије које се налазе у стамбеним зградама, када су у питању мање фирме. То су станови преуређени у канцеларије, па у њима није реткост видети и класичне драперије које простору дају префињену и пријатну ноту.

Није канцеларија ако нема канцеларијског материјала

Канцеларијски материјал се подразумева у пословном простору јер је неопходан за свакодневно обављање посла. Међутим, могуће је и искористити канцеларијски материјал у сврху уређења простора, те може послужити и као детаљ у ентеријеру. Добар пример за то су магнетне табле и табле за писање. Оне се лепо уклапају у простор, нарочито када се поставе на зид. Даље, ако су регистратори или фасцикле на неком видном месту, могу се обезбедити оне у бојама лога фирме, или неке препознатљиве боје која се везују за фирму. Полице за документа могу такође да послуже као детаљ који се уклапа у цео амбијент, или пак разбија монотонију, уколико су у некој боји. Ако се уз све то уклопи и покоји детаљ као што су уметничке фотографије и слике или кутак са биљкама који ће оплеменити амбијент, то ће омогућити и запосленима и клијентима тренутке уживања.

Сигурносна врата за додатну безбедност

Када се канцеларија тако лепо уреди, за шта је често потребно много новца и улагања, пословном простору треба обезбедити додатну сигурност. Нико не би желео да обезбеди вредну опрему која би била лака мета за провалнике. Из тог разлога, препорука је да се поставе сигурносна врата на улаз у фирму, а по потреби и у неким канцеларијама. Осим што пружају сигурност, она обезбеђују и заштиту од буке. Својим ексклузивним а опет једноставним изгледом утичу и на сам амбијент, па на непосредан начин упућују на то да се ради о професионалној и успешној фирми.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)