ПРИЈАТЕЉСТВО СРБИЈЕ И МЕКСИКА ТРАЈЕ 75 ГОДИНА: Предавање Миреле Лончар на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада

Ј. С.

23. 11. 2021. у 08:03

ОВЕ године Сједињене Државе Мексика обележавају три велике годишњице: пет векова од пада астечке престонице Теночтитлан под власт Шпанаца, седам векова од оснивања тог града и двестa година од независности Мексика.

ПРИЈАТЕЉСТВО СРБИЈЕ И МЕКСИКА ТРАЈЕ 75 ГОДИНА: Предавање Миреле Лончар на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада

Фото: КЦНС

До 3. децембра у Архиву Југославије постављена је изложба посвећена седамдесетпетогодишњици од успостављања дипломатских односa, традиционалног пријатељства и сарадње која се базира на међусобном уважавању и подршци Србије и Мексика.

Мср Мирела Лончар, докторанткиња са Факултета политичких наука, ове је годишњице искористила као повод да гледаоцима Јутјуб канала КЦНС представи политички систем савременог Мексика.

Пратећи Хантингтонов појам растргнуте земље (torn country), међу које је он сместио Турску, Русију и Мексико, Мирела Лончар је поставила питање да ли је Мексико заиста растргнута земља између припадности западној и латиноамеричкој цивилизацији, или смо на трагу да докажемо да Мексико има своју аутентичност? 

Предавање Миреле Лончар на тему „Аутентичност политичког система савременог Мексика" може сe погледати на Јутјуб каналу КЦНС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДИРЉИВА ПРИЧА ВУКА БОЈОВИЋА: Стари Београђанин је ушао у канцеларију и дао ми најдрагоценији поклон - био сам ГАНУТ, то је НАЈВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ