ОВО ЈЕ ЖЕНА МИЛУТИНА МРКОЊИЋА: Деценијама су били у браку, остали у сјајним односима, нису желели да се разведу (ФОТО)

Novosti online

27. 11. 2021. у 21:22

ВИСОКИ функционер Социјалистичке партије Србије преминуо је данас. Свима је познато да је он био у вези са певачицом Аном Бекутом.

ОВО ЈЕ ЖЕНА МИЛУТИНА МРКОЊИЋА: Деценијама су били у браку, остали у сјајним односима, нису желели да се разведу (ФОТО)

Фото: Архива

Мркоњић се након ступања у везу са Бекутом није развео од своје жене Драгане Мркоњић Даше. Како су медији раније преносили Милутин и Драгана су остали у добрим односима па су и снимљени да заједно одлазе у куповину.

- Увек сам био одан породици. Волим сестрину децу, а са Анином породицом сам као најрођенији род. Познато је и да сам са супругом Драганом у одличним односима иако одавно не живимо заједно. Чујемо се готово свакодневно и помажем колико могу. Све може да се реши мирно и цивилизовано. Све што имам оставићу женама. Ја немам ништа - казао је он једном приликом.

Њих двоје су више од 30 година били у браку, а како је Мрка раније довођен у везу са многим женским особама, тадашња његова жена је дала потпуно неочекивану изјаву за медије.

- Слушајте, мој муж јесте швалер и не љутим се - поручила је свеојевремено Даша.

- Заиста немам ништа против тога што се виђају. Ја поштујем његову прошлост, као и он моју. Ми смо ствари од старта поставили на право место. Не пада ми на памет да му браним да се виђа с њом. Она је сама и нема никога - рекла је раније Бекута, која не сумња у љубав свог дечка.

- Никада нисам била љубоморна, па нема разлога ни сада да будем. Ја сам једна самосвесна жена. Нас двоје у љубави не калкулишемо. Понашамо се онако како осећамо. Прија нам то што смо нон-стоп заједно. Једно друго негујемо колико год је то могуће у овим годинама - рекла је Ана

Биографија Милутина Мркоњића

Милутин Мркоњић је рођен у Београду, 23. маја 1942. године, а дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.

Учествовао је у бројним пројектима у Алжиру, Венецуели, Ираку, Кувајту, Кини, Габону, Либији.

Био је руководилац обнове Србије испред Владе Србије после НАТО бомбардовања 1999. године.

Такође је био потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

На изборима за председника Србије, јануара 2008. године, био је кандидат СПС-а и освојио је око 6% гласова.

У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

Бивша супруга Милутина Мрке Мркоњића је Драгана Даша Мркоњић, која је годинама радила као адвокат, а касније и као судија. Њих двоје су били у браку више од 30 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БИВШИ ГЛУМАЦ САДА ВЛАДИКА: Растко Лупуловић, сада отац Иларион, изабран за викарног епископа новобрдског