СРБИЈА КУПУЈЕ МОЋНЕ РУСКЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ: Такве летелице од Москве су набавили и амерички савезници

Novosti online

16. 11. 2021. у 19:16

ПРВИ човек обједињеног конзорцијума који под својом капом пројектује, производи и модернизује све некадашње независне брендове руских хеликоптера Андреј Богински, одржао је брифинг за новинаре о статусима својих актуелних пројеката и активностима на Блиском истоку.

СРБИЈА КУПУЈЕ МОЋНЕ РУСКЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ: Такве летелице од Москве су набавили и амерички савезници

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Богински је упитан за неколико актуелних пројеката који имају везе са Србијом од којих је највећа новост планирана набавка, како је председник Србије Александар Вучић изјавио прво у марту а затим августу, два хеликоптера Ка-32 намењена за противпожарне мисије.

Директор Руских Хеликоптера је потврдио да су преговори о потенцијалној куповини започели пре пар месеци са његовом компанијом и Рособоронекспортом:

- Наши стручњаци су учествовали у овим преговоима, али на могу вам рећи ништа око њиховог исхода јер не коментаришемо такве ствари јавно. Рособоронекспорт је задужен за преговоре и продају хеликоптера, ми их производимо. Ми смо казали нашим колегама из Србије и Рособорона који период времена нам је потребан, након уплате депозита (препаyмент), да произведемо и испоручимо хеликоптере - казао је.

На питања о намени хеликоптера Богински није могао да пружи више информација будући да, како је рекао, још није упознат, у овој фази разговора, о планираном начину њиховог коришћења од стране Србије:

- То су одлични хеликоптери које користи доста земаља. То је, 32-А11БЦ, који је ЕАСА сертификован и захваљујући коаксијалном ротору веома је стабилан приликом гашења пожара и најбољи је хеликоптер ове врсте на свету за гашења пожара у градовима, на небодерима. Продали смо га Јужној Кореји, Швајцарској, Шпанији и многим другим земљама - казао је Богински.

(СрбијаДанас)

БОНУС ВИДЕО: КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ: Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА ЈЕ ПУТИН ЖЕНА Стигао одговор из Кремља после Џонсонове изјаве