ВУЛИН НАЈАВИО: Србија набавља руске хеликоптере

Novosti online

16. 11. 2021. у 13:17

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у јачање капацитета у области заштите од катастрофа и елементарних непогода, нагласивши да су у току преговори за набавку ватрогасних хеликоптера руске производње „камов“.

ВУЛИН НАЈАВИО: Србија набавља руске хеликоптере

Фото: МУП

Министар Вулин је, одговарајући на питање посланика Самира Тандира, рекао да највећи број хеликоптера Министарства унутрашњих послова може да носи ведро и учествује у гашењу пожара, што је био случај приликом помоћи коју смо пружали Северној Македонији и Грчкој овог лета.

- Свакако „камов“ би представљао велики напредак и био би боље решење и ми о набавци тих хеликоптера преговарамо у овом тренутку - рекао је министар полиције и додао да Србија објективно повећава капацитете можда и више него што је потребно за нашу земљу.

- Ми хоћемо да можемо регионално да делујемо, јер са климатским променама и катастрофама, ниједан човек или земља нису острво. Потребно је моћи искорачити и помоћи другима, као што смо и показали- истакао је министар Вулин.

БОНУС ВИДЕО:

КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ: Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)