БРАНИСЛАВ ЛЕЧИЋ ОТКРИО РАЗЛОГ: Ево зашто га је Данијела Штајнфелд оптужила за силовање - прича је дуго припремана

Новости онлине

10. 11. 2021. у 15:41

ГЛУМИЦА Данијела Штајнфелд је отишла у Америку са туристичком визом. Пре одласка из Србије је пријавила да ју је силовао "мамин и њен надређени". Причу о силовању припремала је још тада, како би себи обезбедила боравак у САД, тврди глумац Бранислав Лечић.

БРАНИСЛАВ ЛЕЧИЋ ОТКРИО РАЗЛОГ: Ево зашто га је Данијела Штајнфелд оптужила за силовање - прича је дуго припремана

Фото: З. Јовановић/В. Данилов

Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је случај у којем је глумица Данијела Штајнфелд оптужила Лечића за силовање, апелационо тужилаштво је одбило приговор њених адвоката, а Лечић открива непознате детаље који су претходили њеној оптужби за силовање.

Он каже да је Данијела Штајнфелд за медије испричала да је у Америку отишла по имиграционом програму за таленте.

- Као прво, такав програм не постоји. То свако може да провери на интернету, у америчкој амбасади или у Имиграционом САД. Друго, отишла је у Америку са туристичком визом, то знам поуздано. Треће, сви ми који смо 2011. и 2012. године са њом радили, знали смо да је већ одлазила у САД, планирала да се пресели и припремала све папире како би тамо и остала. Ја сам јој, између осталих, потписао писмо препоруке, али не 7. маја 2012. године, како она лажно тврди, већ 14. јуна исте године, како је и доказано у поступку - наводи Лечић.

Наиме, силовање се, како је тврдила Данијела Штајнфелд, догодило 7. маја 2012, кад је Лечић, према претходном договору, требало да јој потпише писмо препоруке за наставак њене каријере у Америци. Међутим, у истрази је откривено да је ово писмо сачињено тек 14. јуна исте године.

Такође, у истрази је доказано да је Лечић 7. маја 2012, у време када се наводно силовање десило, играо представу на сцени ЈДП, након чега је био у клубу са тадашњом супругом.

- Она се 8. маја 2012. године обратила друштву које се бави заштитом жртава да је вече пре силована, одакле је добила извештај. Тај папир јој је, као и препоруке многих колега, па и моја, требао управо да би себи обезбедила трајни боравак и касније држављанство у Америци. Тај папир се, такође, налази у спису предмета. Она је тада, 8. маја, у пријави наводног силовања навела да ју је силовао мушкарац који је надређен њој и њеној мајци, у његовом стану (не у кући), где су се нашли због посла. Описала је како су се нашли одједном обнажени и да она није хтела даље, на шта се он оглушио. Само 15 дана после, поново је дала исказ, пред истом установом, и рекла да остаје при томе што је претходно изјавила, али је ипак изменила неколико детаља - да је то човек који је њој надређен из њеног посла, њен колега (више не мамин и њен), да су се љубили и да она није желела ништа више, али се он оглушио, а да се све то дешавало код њега у стану (опет не у кући) - објашњава Лечић и додаје да је имала још различитих исказа, пред различитим установама, као и пред нашим надлежним органима, пре него што је оптужила њега, у марту ове године.

- Данијела нема шта да каже на доказе где сам био 7. маја 2012. године? Па то је кључни доказ. Све остало је надоградња. Није могла да се бави провером мог алибија за то вече. Морала је да ме оптужи за тај дан, јер је знала да постоји званични документ у Србији, у ком је пријавила случај силовања са овим датумом.

У Србију је Данијела, како каже Лечић, први пут дошла тек четири и по године после одласка за Америку.

- Азиланти не смеју да посете матичну земљу пре него што прође цела процедура, почев од захтева за статус азиланта, све до добијања држављанства. Ко год жели може да се распита или пронађе на службеним америчким сајтовима све податке и да израчуна време процедуре од почетка до краја, која траје тачно четири и по године.

Лечић наводи и да се Данијела Штајнфелд по доласку у САД редовно обраћала социјалном раднику, ком је тврдила да је доживела сексуални напад, а не силовање.

- То, такође, постоји у спису. Увек је тачка дневног реда да ли се осећа безбедно да се врати у своју земљу? И увек је одговор: "Не". То није документација која доказује да је била силована нити нападнута, већ документација која прати процедуру за добијање боравка, како особа не би била враћена у земљу из које је дошла и како би јој било омогућено да остане у САД - закључује Лечић и додаје да он није први кога је лажно оптужила за силовање.

- Полиција је и то утврдила у току предистражних радњи. Али не желим да говорим о томе, јер се та прича мене лично не тиче. Оно што ме се тиче јесте њена склоност ка лажном оптуживању за силовање. То што је Данијела урадила страшно је штетно за праве жртве силовања. Оне знају да препознају лаж, јер знају како је бити силован. Данијела у исказу за полицију и тужилаштво чак говори да не зна да ли је рекла "силоватељу" да не жели секс, ни да ли му је то показала или покушала да га спречи. С друге стране, мене је означила као "силоватеља", а поруке показују како ми се обраћала и какав смо однос имали. Писала ми је и после тајно снимљеног разговора и предлагала да се видимо - каже Лечић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО - Потрага за новцем Ђокића: Радници откопавају имање Џонића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СВИ ЖЕЛЕ ЛЕТОВАЊЕ НА ТИРКИЗНОЈ ОБАЛИ: Кемер вам доноси прелепу боју мора и хотел који носи име те најлепше нијансе плаве