НЕ ОТКРИЈЕ СЕ 10 ОДСТО НАПАДАЧА НА НОВИНАРЕ: Одржан састанак Радне групе за безбедност припаданика “седме силе”

В. Ц. С.

05. 11. 2021. у 18:51

У 10 одсто пријављених кривичних дела извршених на штету безбедности новинара није откривен починилац, саопштио је заменик јавног тужиоца Бранко Стаменковић на састанку Радне групе за заштиту и безбедност новинара.

НЕ ОТКРИЈЕ СЕ 10 ОДСТО НАПАДАЧА НА НОВИНАРЕ: Одржан састанак Радне групе за безбедност припаданика “седме силе”

Фото: Танјуг

Ова група састала се на редовном месечном састанку са премијерком Аном Брнабић и министарка културе и информисања Мајом Гојковић.

На састанку се чуло и да је у случају новинара Милана Јовановића из Гроцке, 22. октобра одржан претрес за последњег, четвртог оптуженог, док се за троје првостепено осуђених чека одлука Апелационог суда. У предметима новинарке Јелене Зорић и новинара Дашка Милиновића заказани претреси биће одржани током новембра, а у случају претњи новинару и писцу Марку Видојковићу приведен је осумњичени и биће подигнут оптужни акт. Радна група прати и случај претњи новинарки Снежани Чонградин.

Посебна тема скупа биле су измене и допуне Кривичног законика које је израдило Министарство правде, а које би требало да санкционишу вршење притиска на новинаре и медије. Јавна расправа коју је водило онлајн Министарство правде до 27. октобра могла би, на предлог чланова Радне групе и партнера из међународних организација, да буде продужена за 20 дана.

На следећем састанку Радне групе тема ће бити предложене измене Закона о јавном реду и миру, које се односе на новинаре.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БУГАРИН ШВЕРЦОВАО МРТВУ МАЈКУ: Рекли смо јој добар дан, глава јој пала - цариници били у шоку, случај који се и данас препричава