ТИНЕЈЏЕР (17) ИЗГУБИО ЖИВОТНУ БИТКУ Доктор о преминулом младићу - "Провео сам последње тренутке са њим, ово је огромна трагедија"

Ш. М.

05. 11. 2021. у 17:56

ДЕЧАК старости 17 година, који је због ковида био на респиратору у Институту за мајку и дете "Др Вукан Чупић" у Београду преминуо је јуче поподне од последица инфекције вирусом корона.

ТИНЕЈЏЕР (17) ИЗГУБИО ЖИВОТНУ БИТКУ Доктор о преминулом младићу - Провео сам последње тренутке са њим, ово је огромна трагедија

Фото: Новости

Он се на вештачкој вентилацији налазио скоро четири недеље, убрзо пошто је примљен на лечење у ову установу.

Како за наш лист истиче проф. др Предраг Минић, начелник пулмологије, из овог института, медицински радници урадили су све да спасу младића.

- Он је стигао код нас из унутрашњости, пошто су га у локалној болници после позитивног теста на корона вирус хитно упутили за Београд - истиче професор Минић за "Новости".

- Дечак је био мало гојазан, али није имао никаквих придружених болести. Вирус корона који је њега захватио био је исте јачине као онај код одраслих људи. Убрзо по примању у нашу болницу, где је провео четири недеље, морали смо да га прикључимо на респиратор. Нажалост, после херојске борбе свих запослених, тинејџер је јуче изгубио најбитнију животну битку.

Како истиче наш саговорник, борба да се тинејџер спасе и скине са респиратора трајала је данима. Све је покушано да се спасе, чак и више од реалних могућности.

- Желим да истакнем колико су се лекари и медицинске сестре својски трудили да не дође до ове трагедије - истиче проф. Минић.

- Ја сам провео последње тренутке са дечаком и не могу описати колика је ово трагедија.

Ипак, наш саговорник наглашава да имају и неке добре вести у лечењу малих ковид пацијената.

- Пре неколико дана успели смо да скинемо бебу од шест месеци са респиратора, а јуче и седмогодишње дете - открива проф. Минић.

- Ово је фантастичан успех, пошто су прогнозе за њих двоје биле изузетно лоше. У нашој установи имамо још једно дете на респиратору, али могу да кажем да смо умерени оптимисти последњих неколико дана да ће све све срећно завршити.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАЖАН ИСТОРИЈСКИ ДОГАЂАЈ: Патријарх Кирил поздравио повратак МПЦ-ОА у канонско општење са Српском православном црквом