МЕРА ЗА УХОДАВАЊЕ: Кон - Катастрофална ситуација се погоршава, медицинари понижени

Танјуг

29. 10. 2021. у 10:38

КАТАСТРОФАЛНА епидемиолошка ситуација се сваким даном погоршава и здравствени радници су понижени ставом читавог друштва, поручио је данас епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.

МЕРА ЗА УХОДАВАЊЕ: Кон - Катастрофална ситуација се погоршава, медицинари понижени

Фото: Принтсцреен

Он је за телевизију К1 рекао да медицински део Кризног штаба никада није тражио да ковид пропуснице важе од 22 сата и додао да није довољно објашњење да је та мера за уходавање.

 - Немамо времена за уходавање, више нема повлачења по питању ковид пропусница. Тражимо рестриктивне мере јако дуго - казао је Кон.

Поновио је да ће се озбиљан резултат видети тек након што се важење ковид пропусница продужи на 24 сата, као и уколико би се на 10 дана затворило све, осим апотека, прехрамбених радњи и станица за гориво, после 18 часова.

Нагласио је да је трајни излаз из тренутне епидемије уколико би се стекао толики број имуних људи да вирус више не може да се шири.

 - Треба да дођемо до 80 одсто вакцинисаног пунолетног становништва - рекао је Кон.

Како је истакао, Србија је организационо способна да повећа обухват вакцинације за један до два одсто на дан, али само ако би, каже, постојала сарадња и прихватање од стране становништва.

БОНУС ВИДЕО:

ПАЛА ФАСАДА У ДЕЧАНСКОЈ: Пуком срећом избегнута трагедија

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)