КОРАК ПО КОРАК: На који начин можете да закажете PCR тестирање на захтев за пут у иностранство

В. Н.

29. 10. 2021. у 15:11

ГРАЂАНИ којима је неопходан негативан PCR тест због могућег путовања у иностранство или због личне сигурности, преко портала е-управа могу да закажу свој термин за тестирање.

КОРАК ПО КОРАК: На који начин можете да закажете PCR тестирање на захтев за пут у иностранство

Фото АП

Да би заказали термин није потребно да будете регистрован корисник поменутог портала, већ само да попуните приложени формулар.

Заказивање термина за PCR тестирање на лични захтев омогућено је и путем Националног контакт-центра Министарства здравља на броју 011-36 20000 сваким радним даном од 8 до 20 часова.

КОРАК 1

Уколико желите да закажете PCR тестирање на лични захтев, потребно је да на порталу изаберете опцију покрени услугу. Потом се појављује листа лабораторија које спроводе тестирање. Неопходно је да прво одаберете жељену лабораторију, а да потом у календару изаберете неки од слободних термина или онај који вама највише одговара.

КОРАК 2

Тестирање, на порталу е-управе, може да се закаже за највише пет чланова породице, уколико жељена лабораторија може да у исто време анализира више особа у једном термину. На тест могу наши грађани, страни држављани са боравком у нашој земљи, као и туристи.

КОРАК 3

Пошто одаберете број особа за које желите да се тестирају на лични захтев, потребно је да попуните сва наведена поља и кликнете на тастер Закажи. Односно да унесете име и презиме, адресу пребивалишта и јединствени матични број.

КОРАК 4

Након што успешно закажете термин, систем ће генерисати попуњене уплатнице. Такође, није омогућено електронско плаћање ове услуге, те је неопходно да приликом тестирања у заказаном термину понесете један примерак оверене уплатнице као доказ о уплати.

КОРАК 5

Висина накнаде за PCR тестирање на присуство ковид вируса на лични захтев за све износи 9.000 динара. Неопходно је да уплатите новац, а у лабораторију би требало да понесете доказ о уплати приликом тестирања.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОСЛЕ ПОРАЗА: Савић упутио поруку Митровићу