ЕВРОПА МЕЊА ПРАВИЛА: Од првог јануара неће важити ни ПЦР тест - за улазак у ЕУ само вакцина

Новости онлајн

26. 10. 2021. у 17:44

ОД ПРВОГ јануара у многе државе Европске уније неће моћи да се путује без потпуне имунизације, сазнања су Националне асоцијације туристичких агенција Србије "Јута".

ЕВРОПА МЕЊА ПРАВИЛА: Од првог јануара неће важити ни ПЦР тест - за улазак у ЕУ само вакцина

Фото ЕПА

С обзиром на то да многи грађани већ сада размишљају о новогодишњим аранжманима и путовањима у европске метрополе или егзотичне, тропске дестинације, а примили су две дозе истог произвођача вакцине, сад размишљају за коју бустер, трећу дозу да се определе како би неометано могли да путују.

Милан Лаиновић, потпредседник Националне асоцијације туристичких агенција Србије "Yута" поновио је да нема универзалног правила, односно да саме државе и њихови закони одређују ко и под којима условима тренутно може да уђе у земљу.

- Ни у ЕУ нису све државе заузеле исти став, у Мађарску, Аустрију, Хрватску, Словенију може да се иде са кинеским вакцинама, руским вакцинама, у Немачку и Италију не могу, у комбинацији да, али да су све три исте вакцине, не може - појаснио је Лаиновић.

Оно што је нагласио је да се без потпуне вакцинације у тим земљама не може посетити ресторан, продавнице, шопинг мол.

- Тако је у току целог дана. Ви се региструјете, постоји код са вашим подацима и у случају да је неко у ресторану заражен, вас обавештавају да се и ви контолишете. Нигде не можете без вакциние или уз важећи ПЦР тест - истакао је он и додао да ће од 1. јануара 2022. године све тестове заменити једино и искључиво вакцинација.

(Курир)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ХИТНЕ МЕРЕ ЗБОГ МОГУЋИХ НЕСТАНАКА СТРУЈЕ: У Аустрији ће делити оброке уколико дође до колапса