ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ СЕСТРЕ ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ УМРО ОД КОРОНЕ: Био је модар, уста укочена, отказало му је срце!

Novosti online

21. 10. 2021. у 13:19

ТО вече ми је било јако лоше због короне. Имала сам температуру 39. Отишла сам са мајком у ковид амбуланту, када нас он зове преко телефона... Каже нам да се вратимо, било му је лоше.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ СЕСТРЕ ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ УМРО ОД КОРОНЕ: Био је модар, уста укочена, отказало му је срце!

Фото Фејсбук

- Чим сам примила инфузију, дошли смо кући. Мерила сам му температуру, легао је да спава. Заспала сам и ја. У неко доба, пробудила сам се и устала да пијем воду. Случајно погледам на под. Лежао је тамо... Мој мали брат... Модар. Уста су му била укочена и искривљена.

Овако, још у шоку, прича Ангелина Ц. (21) из Крушевца, сестра дечака А. Ц. (16), који је у уторак преминуо од последица вируса корона. Ова језива сцена, којој није могла ни да сања да ће присуствовати, прогањаће је до краја живота.

Короном се прво заразио њихов отац Саша Ц. Да је позитиван сазнао је 12. октобра.

- Исто вече када смо сазнали да се отац заразио почела сам да пакујем себе и брата. Баба има стан у центру, па сам мислила да А. и ја одемо тамо пре него што се и ми заразимо. Он није хтео, мислио је да ће све бити у реду. Међутим, то исто вече сам добила температуру и решила да останем кући. Одмах наредног дана сам отишла код лекара. Била сам позитивна - прича она потресеним гласом.

Брату је, како каже, тада још увек било добро. Међутим, убрзо је и он добио температуру. Расла је све више и више, ишла је и до 40 степени. Мајка Ружица га је одвела у Дом здравља у Крушевцу:

- Тест је први пут показао да је негативан. Вратили су га кући. Питала сам је: "Шта су му дали од лекова?". Она рече да су му дали само један лек за температуру: "Па, како само то?! Види колика му је температура?! Мени су пет лекова дали за корону - антибиотике, пробиотике, шта све не" - прича она.

У суботу је дечаку, како каже, било мало боље. Мало је играо и игрицу, али му се стање доста погоршало у недељу када је и добио резултате другог теста који је био позитиван. У понедељак је опет био код лекара, дали су му лек за температуру и упут да вади крв у уторак и вратили га кући. Једва је ходао. Већ у уторак ујутру Ангелина га је затекла мртвог.

Тело дечака, који је претходно био потпуно здрав, послато је на обдукцију.

- Мама ми је рекла да је умро због короне. Срце му је отказало. Тешко ми је да се то речима не може описати. Не могу да се саберем. Имала сам и гушење због стреса. Примила инфузију. Сада сам на таблетама... Ја сам њему као мајка била. Целог живота сам га чувала, цео живот са њим била... - прича кроз сузе Ангелина, која ће, како каже, свом брату купити једног медведића и ставити га поред њега у ковчег да га чува.

Иначе, неколико дана пре него што је А. Ц. пронашла мртвог, од короне је преминуо и  Ангелинин деда по мајци. Отац се вакцинисао и прошао са лакшим симптомима.

Од целе породице само је Ангелинин отац био вакцинисан. Он се први заразио, али је прошао са лакшим симптомима.

- Отац је имао температуру два, три дана и кашаљ. После му је било добро. Мајка се није вакцинисала, а она се није ни заразила. Ја сам размишљала да се вакцинишем, али то, нажалост, нисам урадила - каже она.

(Курир)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ О НОВИМ ДОЈАВАМА О БОМБАМА: Стигле су на мејл адресе 134 основне школе