"ДИГИТАЛНИ СВЕТ" НАЈБОЉИ УЏБЕНИК ЗА ПРВАКЕ: Српски жири Франкфуртског сајма књига доделио престижну награду

В.Ц.С.

21. 10. 2021. у 13:06

НА Франкфуртском сајму књига, највећој манифестацији писане речи на свету, "Вулкан знање" је освојило Златну награду за уџбеник "Дигитални свет 1", чији су аутори Гордана Рацков и Арпад Пастор.

ДИГИТАЛНИ СВЕТ НАЈБОЉИ УЏБЕНИК ЗА ПРВАКЕ: Српски жири Франкфуртског сајма књига доделио престижну награду

ФОТО: библиотека

Престижно признање за "Најбољи европски уџбеник" (БЕЛМА) припало им је у категорији уџбеника за први разред основне школе.

Издавачка кућа "Вулкан знање" је први пут учествовала у овом надметању, а награду су доделили Сајам књига у Франкфурту, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (ИАРТЕМ) и Европско удружење издавача уџбеника (ЕЕПГ). О најбољима је одлучивао међународни жири састављен од стручњака за образовну литературу из неколико европских земаља.

Овај уџбеник бави се темама из области информатике и рачунарства, а циљ аутора био је да се ученици заинтересују за нови предмет кроз различите задатке и игровне активности које ће им помоћи да се упознају са основама програмирања.

Свака тема и лекција креирана је према узрасту ученика. Кроз различите задатке ученици могу самостално, или уз помоћ одраслих, да науче како да безбедно користе интернет и како да алгоритамски размишљају.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХРАБРИ ДОН ПРЕДВОДИ ДЕМИНЕРЕ: Пас на челу екипа МУП које проверавају дојаве о бомбама (ФОТО/ВИДЕО)