"МАЈКО, АЦО ЈЕ САМО ПАО С КРЕВЕТА": Трагични детаљи смрти дечака (16) који је умро од короне

С. БАБОВИЋ

21. 10. 2021. у 07:50

УЧЕНИК Хемијско-технолошке школе Александар Ц. из Крушевца, стар свега 16 година, у уторак је подлегао ковиду 19. Младић је од 16. октобра заведен као позитиван, а преминуо је после четири дана изолације у свом дому.

МАЈКО, АЦО ЈЕ САМО ПАО С КРЕВЕТА: Трагични детаљи смрти дечака (16) који је умро од короне

Фото Фејсбук

Више одговора о тачном узроку смрти и свим околностима које су довеле до гашења младог живота даће обдукција дечаковог тела. Његова мајка Ружица објашњава да је дечак био негативан на антигенском тесту, али да је позитивни резултат стигао после урађеног PCR, обрађеног у крушевачком Заводу за јавно здравље. Короном су тренутно заражени његови родитељи и сестра.

Дечаково здравствено стање мењало се током претходног викенда, повраћао је, болела га је глава, имао је повремени кашаљ, али је у недељу увече играо игрице на компјутеру. Код лекара га је мајка одвела у понедељак, када је добио терапију.

- Ћерка је у уторак рано ујутру устала и само ми викнула: "Мајко, Аца је пао с кревета".

Покушали смо да га повратимо, али ништа нисмо могли - прича за "Новости" дечакова мајка Ружица.

Скрхана породица јуче је чекала тело и информацију када ће моћи да закаже сахрану.

Према незваничним сазнањима, околности смрти тинејџера предмет су истраге полиције и тужилаштва.

ШОК Ђаци испред Хемијско-технолошке школе, Фото С. Бабовић

Миљко Ђокић, Фото Фејсбук

Породица је завијена у црно, а ништа мање ни Александрови школски другови. Вест да је преминуо његовом одељењу саопштио је разредни старешина Миљко Ђокић.

- Најтеже је било стати пред децу и саопштити им тужну вест - прича за "Новости" разредни Миљко Ђокић. - Био је то шок за све, а посебно за његовог најбољег друга, чији су родитељи дошли у школу.

Ђокић додаје да је у контакту са породицом преминулог ђака - разговарао је са њима на капији породичног дома, будући да су и они у изолацији. У Хемијско-технолошкој школи у среду је одржана ванредна седница Одељењског већа, а одређено је да настава у обе смене данас почне минутом ћутања, у знак почасти преминулом ученику.

- Како се налазимо у изузетно тешкој ситуацији где су сва окупљања забрањена, и ми као школа доносимо одлуку да неће бити групног окупљања на сахрани нити обележавања устаљених протoкола - кажу у Хемијско-технолошкој школи.

Из школе су све запослене и ученике позвали да се придржавају прописаних мера. Велики број младих Крушевљана изразе саучешћа упутио је преко друштвених мрежа.

- Отишао је наш дечак, анђео, да се игра са анђелима. Почивај у миру - наведено је у једном од коментара.

Фото Приватна архива

 

Деда сахрањен дан раније

САМО дан пре него што је преминуо Александар, на крушевачком Новом гробљу сахрањен је његов деда Верислав.

Деда дечака преминуо је у 75. години живота, а на умрлици којом се родбина и пријатељи обавештавају о датуму укопа међу члановима ожалошћене породице наведено је и име унука, који је после дедине сахране, како се испоставило, живео свега један дан.

Александров деда није живео у заједници с дечаковом породицом, већ са другом ћерком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИНИСТАР ВУЛИН: Залажем се да се онима који изазову саобраћајну несрећу у пијаном и дрогираном стању суди као за покушај убиства