ДОКТОРКА (27) ПРЕМИНУЛА У ПАНЧЕВУ: У уторак била позитивна на корону, у недељу је није било - сахрањена данас

Новости онлајн

18. 10. 2021. у 16:53

У УТОРАК је била позитивна на корона вирус, у недељу је више није било. Ковид 19 однео је још један млади живот у Србији, стоматолошкиња, докторка Ивана Латовљев (27), запослена у Дому здравља Ковачица, преминула је јуче.

ДОКТОРКА (27) ПРЕМИНУЛА У ПАНЧЕВУ: У уторак била позитивна на корону, у недељу је није било - сахрањена данас

Фото: Фејсбук

Породица, пријатељи и колеге младе лекарке у шоку су због трагичне вести која је потресла јавност. Била је, како причају, једра, здрава, увек насмејана. Битку са короном изгубила је јуче, а Ивана је сахрањена данас у 14 часова.

Како причају њене колеге, докторка се верила прошлог месеца, а данас, како кажу, туга.

- Не знам како се заразила, причала је да је жели да рађа, па није била сигурна треба ли да се вакцинише. Могуће је да се заразила на радном месту, то нећемо никад знати - прича Иванина колегиница.

Млада лекарка осетила је један једини симптом, изгубила је чуло мириса, те се тестирала. Тест је у уторак био позитиван.

- Била је одмах после тога у кућној изолацији, имала је благе симптоме налик прехлади, колико ја знам. У суботу јој је позлило, почела је да повраћа, била је код лекара, јавила се хитној помоћи. У недељу ујутру се поново јавила рекавши да јој је опет лоше. Мерили су јој притисак, доњи нису могли да јој измере. Почели су да је губе - прича наша саговорница.

Како каже, из Црепаје, одакле је др Латовљев, одвезена је у Панчево на пријемно одељење.

- Интубирали су је, кисеоник, реанимације. Све се то дешавало на путу до Панчева. Лекар успе да је подигне једном, она опет утоне. Успео је да је оживи на неколико минута и тако више пута. Испред болнице у Панчеву се изгубила последњи пут - објашњава колегиница.

Препотставља се, наводи, да је неки тромб кренуо и да је он довео до катастрофалног исхода.

Др Ивана Латовљев била је пријатна и љупка, интелигентна девојка која је у року завршила студије и брзо се запослила.

- Све колеге су у шоку, остали смо скамењени када смо чули за овај огромни губитак једног тако младог живота - закључује наша саговорница.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

Како је породиљама оболелим од корона вируса?

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 24. МАЈ: Топло и нестабилно, могући локални пљускови са грмљавином