ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА: Санкционисано више од педесет тржних центара, број прекршајних надзора удвостручен

Танјуг

17. 10. 2021. у 11:01

ИНСПЕКЦИЈСКЕ службе почеле су пооштрену контролу спровођења епидемијских мера, а у фокусу су сада тржни центри, градски превоз, продавнице и угоститељски објекти.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА: Санкционисано више од педесет тржних центара, број прекршајних надзора удвостручен

Фото: Д. Миловановић

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић, рекао је данас да су инспекцијске службе биле врло активне у претходна два дана - преко 50 тржних центара и хипермаркета је кажњено у Србији, од тога немали број у Нишу, сигурно десетак привредних субјеката, односно правних лица.

То су, казао је за РТС, казне од 300.000 и 150.000 динара, али је било кажњавања и корона редара који нису поштовали своје обавезе.

- У јавном саобраћају је одређени број грађана добио казну као физичка лица од 5.000 динара и возачи градског саобраћаја, не само у Нишу, већ и у Крагујевцу, Новом Саду - рекао је Стаменковић.

Према његовим речима, за ова два дана изузетно је био велики број надзора, 30 одсто већи, извршено је преко 4.500 надзора током петка и суботе, број изречених прекршајних надзора је 100 одсто већи, преко 21 милион динара према свим актерима који нису поштовали прописе уредбом владе и наредбом министра здравља.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Адвокат Зора Добричанин долази у суд на рочиште у случају Јовањица

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)