ДИРЕКТОРКА ХИТНЕ ПОМОЋИ ЗА "НОВОСТИ": Нападнути доктор питао колико има повређених, а када је дошао на место удеса добио ударац!

С. Бабовић

13. 10. 2021. у 19:14

ДОКТОР Хитне помоћи у Крушевцу који је нападнут пре два дана приликом покушаја да помогне повређенима у саобраћајној несрећи у Капиџији код Крушевца налази се на боловању, сазнају “Новости”.

ДИРЕКТОРКА ХИТНЕ ПОМОЋИ ЗА НОВОСТИ: Нападнути доктор питао колико има повређених, а када је дошао на место удеса добио ударац!

Фото С. Бабовић

Повреда нема, али има скокове притиска,предочава за “Новости” др Гордана Симић,директорка Хитне.

- Колега је примио позив за терен, питао колико има повређених, потом рекао да креће екипа, поновио адресу, а човек је поново звао, јави се диспечер-техничар и рекао да екипа стиже сваке секунде, чуо је и сирене-каже за “Новости” др Гордана Симић, директорка Хитне.-Одвезао је пацијента на хирургију, повређеног из удеса, а по повракту нам је испричао да је тај нападач, када је видео њега као мушкарца, а претходно је разговарао са мушкарцем путем телефона, одреаговао тако што је прво питао “шта ти имаш мене да питаш колико има повређених”, ударио је притом колегу.

Нападача је обуздала полицију, чијег је припадника, такође према речима др Симић, напао. Информација о броју повређених због чега је потпуно ирационално одреаговао човек на терену, с друге стране, кључна је за интервенцију. Хитна помоћ тако није имала информацију да је реч о удесу, односно судару два возила,јер би по правилу на терен и одмах послала две екипе.

Фото С. Бабовић

Др Гордана Симић

- Дешавало се и да мени лично прете смрћу, изашли смо на терен,али претходно пријавили сумњу да се дешава насиље над женом-присећа се за “Новости” др Симић и додаје да медицинари немају статус службеног лица.

Претње и напади на лекаре у Србији нису ретки.Један од драстичнијих се догодио пре 7 година у Крушевца када је управо нападнута екипа крушевачке хитне помоћ и то на радно месту. Прво је ударио медицинску сестру,а потом је повреде руке задобио и техничар.Тада је екипа Хитне реаовала због повређеног младића у акохолисаном стању испред кафића у центру Крушевца. Пребачен је на Одељење ортопедије,али је после санације повреде у више наврата долази у хитну и захтевао додатне интервенције.

Прво је ударио сестру, а онда и техничара. Служба хитне медицинске помоћи у Крушевцу у просеку, у току године обави 9.000 прегледа на терену и 28.000 у амбуланти. У време епидемије КОВИД-19 обим посла значајно је увећан.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СУБОТУ, 28. МАЈ: Стиже велика промена времена