ПОТРЕСНА ПОРУКА ОЦА МАЛОГ СТЕФАНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО НА КАРАБУРМИ: Сине, срећан рођендан, идемо на утакмицу, па ћемо до твоје вечне куће

Novosti online

10. 10. 2021. у 16:50

САОБРАЋАЈНА несрећа која се десила 18. јула у Улици Маријане Грегоран на Карабурми однела је живот дечака Стефана Балића.

ПОТРЕСНА ПОРУКА ОЦА МАЛОГ СТЕФАНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО НА КАРАБУРМИ: Сине, срећан рођендан, идемо на утакмицу, па ћемо до твоје вечне куће

Фото: М. С./Фејсбук/ОФК "Гол"

На њега, његовог млађег брата и оца је на пешачком прелазу налетео Лазар Г. (38). Да је жив, Стефан би данас славио десети рођендан. Тим поводом, његов отац је на Фејсбуку објавио потресан пост, који је завршио речима "до скорог виђења". 

- Сине, срећан Ти рођендан! Иде тата да гледа утакмицу Теби у част, заједно са дедама Твој ОФК Гол против Црвене звезде, где си хтео да играш једног дана...

После ћемо доћи до Твоје вечне куће...
Љуби Те Лука...
Љуби Те мама...
Љуби Те тата...
Љуби Те чича...
Љубе Те деде...
Поздрављају Те и другари из ОФК Гола...
Поздрављају Те Твоји тренери Горан, Мућа и Глоги...
И, као што народ каже-до скорог виђења...".

Почело суђење возачу

Пред Првим основним судом у Београду 8. октобра почело је суђење Лазару Г. (38), поводом оптужби да је 18. јула увече на Карабурми својим аутомобилом ударио двоје деце од пет и 10 година на пешачком прелазу, па побегао. Он се на суђењу кратко изјаснио да није крив по оптужбама за које ми се суди, а то су тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Лазар Г. ће на следећем суђењу моћи детаљно да први пут изнесе своју одбрану, јер се пред тужиоцем бранио ћутањем. Он је на суђење доведен из притвора.

Његов бранилац у уводној речи рекао да се плаши да Лазар Г. плаши неће имати фер суђење јер га је јавност унапред прогласила "монструмом и позвала на линч" и предложио да му суд данас укине притвор или замени кућним притвором.

Протести због пуштања на слободу

Овај предмет је летос био у живи јавности јер возачу првобитно није био одређен притвор, пошто је судија за претходни поступак одбио предлог тужилаштва за притвор.

Међутим, кривично ванпретресно веће суда је усвојило жалбу тужилаштва и одредило му притвор због опасности од бекства и због постојања особитих околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.

Због првобитног пуштања на слободу возача, грађани су организовали протесте на Карабурми, а министарка правде Маја Поповић је крајем јула иницирала дисциплински поступак пред Високим саветом судства против судије за претходни поступак која је одбила да му одреди притвор.

Он је након несреће напустио лице места, није се сам пријавио након незгоде, већ га је пронашла полиција. Нема ни пријављено пребивалиште на територији Србије, јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.

Више пута је био осуђиван и то два пута због извршења саобраћајних кривичних дела.

Терети се да је 18. јула око 20.15 управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну несрећу тако што је возилом ударио и обори три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи особе чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца С. Б. (10) и Л. Б. (5) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а десетогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници 22. јула. Отац је задобио лаке телесне повреде.

(Телеграф.рс)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)