ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ 7 ДАНА: Снег ће падати у овим деловима земље, температуре испод просека

Новости онлине

10. 10. 2021. у 10:12

ВРЕМЕНСКА прогноза коју је објавио метеоролог Weather2umbrella Ђорђе Ђурић предвиђа нам право јесење време са јаким падавинама и наредних дана.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ 7 ДАНА: Снег ће падати у овим деловима земље, температуре испод просека

Фото: Депоситпхотос

- Снег забелео планине. У недељу током дана киша и на највишим планинама, а поново ће дувати кошава јаког и олујног интензитета, али само на један дан. Право јесење време и наредних 7 дана. Током јучерашњег дана снег је падао у многим пределима изнад 1200 метара надморске висине и забелео је Копаоник, Тару, Златар, Стару планину, више пределе Златибора и многе друге планине, као и више пределе Пештера - написао је Ђорђе Ђурић.

Он је навео да ће и данас у нижим пределима бити веома хладно и кишовито, уз сличне температуре као јуче, док ће нешто топлије бити на југу Србије.

- Због деловања циклона са Јадрана и повлачења топлије ваздушне масе са југа, у вишим слојевима атмосфере доћи ће до пораста температура, па ће у недељу и на највишим планинама током дана падати киша, уз максималне температуре и на 2000 метара надморске висине око 5°Ц, тако да ће температурна разлика између низија и планина бити тек неколико степена - истиче Ђурић.

Метеоролог наводи да ће се Србија у недељу налазити између циклона са Јадрана и антициклона са севера и североистока Европе, па се поново због веома израженог градијента у кошавском подручју очекује јак источни, североисточни и југоисточни ветар, на југу Баната и у доњем Подунављу са олујним ударима од 80 км/х.

Временска прогноза за наредних 7 дана

Временска прогноза за следећу недељу доноси нам ветар и кошаву.

- Ипак, веома хладно и право јесење време очекује се и наредних 7 дана, уз температуре испод просека, док би од средине седмице на северу било углавном суво, а јужније и даље уз кишу, а због продора хладног ваздуха са севера, на планинама се поново очекује снег - закључује Ђурић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ОБАВЕЗНО ПОСЕТИТЕ: Војни музеј на Калемегдану чува историју наших ратовања

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе