ГРАЂАНИ ОДУШЕВЉЕНИ ПРИКАЗОМ НАОРУЖАЊА: "Овога није било када сам ја служио војску" (ФОТО)

Новости онлине

15. 09. 2021. у 16:37

ПРИКАЗ наоружања и војне опреме, који су Министарство одбране и Војска Србије приредили данас на Ушћу, поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, привукао је бројне посетиоце.

ГРАЂАНИ ОДУШЕВЉЕНИ ПРИКАЗОМ НАОРУЖАЊА: Овога није било када сам ја служио војску (ФОТО)

Фото: Министарство одбране Републике Србије

За Зорана Миловановића из Обреновца, који је дошао са сином, приказ је догађај који се не пропушта. Како каже, важно је од малена учити децу да воле своју државу, своју војску и поштују националне симболе.

- Морали смо данас да дођемо. Данас је Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Морали смо да видимо тенкове и остала оклопна возила, јер без тога не можемо никако. Све је лепо и уредно и то одликује нашу војску - истиче Миловановић.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

Игор Белак из Београда, на приказ наоружања и војне опреме довео је ћерку.

- Мислим да је све ово заиста фасцинантно. Деца воле војску и наоружање, а мислим да имамо шта да покажемо. Требало би ово сви да виде - поручује Игор Белак.

Тијана Тимотијевић из Смедерева, дошла је да види чиме располаже Војска Србије на предлог свог момка.

- Мој момак је рекао да обавезно морамо доћи овде. Обоје гајимо велико поштовање према војсци и мислимо да је радити у војсци велика привилегија, али и изузетно тежак посао. Свему се изузетно дивим, од возила до униформи наших војника. Све је предивно. Мислим да треба да подржимо наше војнике у што већем броју и да је ово једна од ретких прилика да видимо све што се овде налази - истиче Тијана Тимотијевић.

Према мишљењу Александра Марјановића из Београда, Војска Србије много је опремљенија и боља него у време када је он служио.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

- Дошао сам да погледам наоружање и могућности војске, које досад нисам видео и које су се много промениле у односу када сам ја служио војску. Задивљен сам нарочито новим системима. Одушевљен сам Нором и Панциром. Нови дронови, такође, нису били у време када сам ја служио војску. Истакао бих и сам однос војске према народу који овде долази, ту љубазност и издржљивост на овом времену. Људи имају изузетно мишљење о војсци. Мислим да је једна од институција која заслужује највишу оцену - нагласио је Александар Марјановић.

Осим средстава која су производ домаће одбрамбене индустрије, попут борбених возила Лазар, Милош, МРАП, затим модернизованих ракетних система КУБ и Нева, сви који данас дођу на Ушће могу видети и средства из увоза, сложене борбене системе, оптоелектронску и извиђачку опрему, која је на употреби у јединицама Војске Србије.

Војна академија и Војнотехнички институт на својим штандовима информишу посетиоце о предностима војног образовања, важним развојним пројектима и истраживањима у домену развоја наоружања и војне опреме. Такође, уз помоћ припадника Стрељачког клуба Војне академије "Академац", посетиоци могу искористи прилику да се у ваздушној стрељани опробају у гађању из савремних такмичарских ваздушних пушака.

Поклон грађанима је и поставка Војног музеја, симболично посвећена пробоју Солунског фронта, уз наоружање и униформе из балканских и Првог светског рата.

БОНУС ВИДЕО: ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ: Приказ наоружања и војне опреме

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу