ПРИКАЗ ОДБРАНЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Вучић позвао грађане да виде колико је Војска Србије напредовала

Танјуг

15. 09. 2021. у 09:14

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић позвао је данас грађане да на Дан српског јединства, слободе и националне заставе дођу на Ушће и виде средства из домаће производње и увоза која су у употреби у јединицама Војске Србије и увере се колико је наша војска напредовала и колико је њена снага већа него пре.

ПРИКАЗ ОДБРАНЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Вучић позвао грађане да виде колико је Војска Србије напредовала

Фото: Танјуг

Вучић је на приказу средстава наоружања и војне опреме рекао да су ту изложени хеликоптери, беспилотне летелице, ПВО системи, оклопна и борбена возила, артиљеријско-ракетни системи и опрема специјалних јединица, да грађани могу да дођу до 19 сати и виде све што наша војска има и шта смо обновили, а што је пре било уништавано.

- Да виде колико је већа снага данас наше војске него пре. Данас имамо 25 хеликоптера више него пре неку годину, а о авионима ловцима и бомбардерима и да не говорим, у чему је и највећа снага, као и у противваздушним системима. Када имате Панцир и друга средства противваздушне одбране... - рекао је Вучић.


Истакао је да је раст војске и њен напредак скопчан са свеукупним напретком, али да ће зависити највише од људског фактора.

Додао је да више од 70 одсто припадника војске долази са југа земље и да мора више да се поради на томе, због чега ће бити настављено повећавање плата. Све ове машине без људе не вреде ништа, додао је Вучић.

Позвао је још једном грађане да дођу на празник да виде како изгледа њихова војска и да виде, како је рекао, да Србија није "за џабе" напредовала претходних година.

Приказ се организује поводом обележавања 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, а на Ушћу ће данас бити изложена средства из домаће производње и увоза која су у употреби у јединицама Војске Србије - хеликоптери, беспилотне летелице, ПВО системи, оклопна и борбена возила, артиљеријско-ракетни системи и опрема специјалних јединица.

Посебан акценат биће на производима српске одбрамбене индустрије, попут артиљеријских система "Нора" и "Огањ", ПВО система "ПАСАРС", борбених оклопних возила "Лазар" и "Милош", као и на актуелним пројектима модернизације и развоја наоружања за потребе даљег опремања Војске Србије.

На штанду Војне академије посетиоци ће моћи да се опробају у гађању ваздушном пушком, а на штанду Војнотехничког института биће представљени пројекти у домену истраживања и развоја наоружања које реализује ова еминентна установа. У оквиру манифестације биће приказана и тематска поставка Војног музеја поводом пробоја Солунског фронта, као и наоружање и униформе из балканских ратова и Првог светског рата.

БОНУС ВИДЕО:

ХЕЛИКОПТЕРИ НА МАКИШУ: Припреме за обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе

HELIKOPTERI NA MAKIŠU: Pripreme za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе