МИНИСТАР ВУЛИН ПОРУЧИО ЂАЦИМА: Полиција је ту због вас, верујте јој

Novosti online

01. 09. 2021. у 15:39

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин, поводом почетка нове школске године, поручио је данас школарцима да је полиција ту да би они били безбедни и да полицајцу увек могу да верују, да му се обрате, јер је ту да их сачува и помогне им.

МИНИСТАР ВУЛИН ПОРУЧИО ЂАЦИМА: Полиција је ту због вас, верујте јој

Фото: Принтскрин

Министар Вулин, који је поводом почетка нове школске године обишао Основну школу „Ослободиоци Београда“, у чијој је близини недавно полиција ухапсила нарко-дилере који су продавали дрогу, малишанима је указао да је дрога велико зло од кога треба да се чувају и нагласио да полиција неће дозволити да ниједан нарко-дилер уништи њихову младост и будућност.

Поручио им је да треба да се чувају у саобраћају, да не истрчавају на улицу и да буду опрезни, али и да не смеју да верују свакоме кога сретну на улици, јер није сваки одрастао човек добар.

- Ви сте смисао нашег постојања. Ви млади сте разлог зашто вам се мама и тата буде са осмехом, што су срећни када сте ви срећни и када сте добро. Нико вас не воли више од маме и тате, а сви ови људи у униформама, чике и тете које су вам данас причале,  постоје да бисте ви били безбедни и да бисте били добро - рекао је министар Вулин.

Министар је свим школарцима пожелео срећан почетак нове школске године, посебно првацима који данас први пут улазе у школске клупе, нагласивши да је то велики и важан дан.

- Имате дивне наставнике, полицију која вас чува, родитеље који вас воле и нема ништа лепше и важније од тога. Верујте својим наставницима, полицији, слушајте родитеље. Не постоји проблем који не може да се реши и ми смо ту због вас - рекао је министар Вулин.

Директорка школе Бранка Бечановић истакла је да је безбедност ученика, наставника и имовине школе на првом месту и захвалила се министру Вулину и Министарству унутрашњих послова на досадашњем ангажовању и пожртвованости коју су полицијски службеници показали.

Подсетивши да је полиција пре неколико дана разоткрила и ухапсила осумњичене који су препродавали дрогу у близини школе, Бечановић је указала да је и та акција доказ успешности њеног рада.

- Надам се да ће се наша успешна сарадња наставити и да ће безбедност, као и до сада, бити на првом месту - закључила је Бечановић.

Ученицима другог и четвртог разреда полицијски службеници, кроз интерактивни разговор, указали су на штетност и опасност од коришћења наркотика, вршњачког насиља, али их и подучили како да се безбедно понашају у саобраћају.

Срећан почетак нове школске године малишанима су пожелели и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић, начелник Управе криминалистичке полиције Богдан Пушић, начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов и начелник Управе полиције Голуб Гачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)