БРНАБИЋ О ПОЧЕТКУ ШКОЛЕ: “Батут” ће имати посебан тим за везу са школама и родитељима

Танјуг

31. 08. 2021. у 20:47

ГОВОРЕЋИ о почетку школске године, Брнабић је рекла да ће Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" имати посебан тим људи који ће се бавити комуникацијом са школама и родитељима и који ће пратити ситуацију.

БРНАБИЋ О ПОЧЕТКУ ШКОЛЕ: “Батут” ће имати посебан тим за везу са школама и родитељима

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

-Ми ћемо ситуацију пратити у оквиру Кризног штаба и реаговати по потреби уколико нека школа треба да се пребаци на комбиновану наставу или онлајн наставу, поручила је Брнабић.

Подсетила је да у 15 локалних самоуправа ученици у средњим школама крећу од сутра на комбиновану наставу, а у Тутину на онлајн наставу због епидемиолошке ситуације.

Брнабић је најавила да ће сутра са министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем посетити у Старој Пазови једну од школа које су у потпуности реновиране и у које ће сада кренуту нова генерација ђака првака.

Премијерка је оценила да је изузетно важно да деца крену у школу и да у њој буду што дуже и истакала да онлајн настава, која се одвијала током пандемије, не може да се упореди са нормалном наставом у школи и контактима који се у школи остварују.

-Не само између наставника, учитеља, професора и деце, већ и њиховим међусобним контактом. То је посебно важно за најмлађе основце од првог до четвртог разреда основне школе, закључила је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈВЕЋЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИТ: Таленти завршили полагање пријемних за средње школе, стигли резултати