ОХРАБРУЈУ РЕЗУЛТАТИ НАЈНОВИЈЕГ ИСТРАЖИВАЊА: Познато колика је ефикасност треће дозе и када се достиже врхунац заштите

Новости онлајн

26. 08. 2021. у 10:36

ПРЕМА подацима израелског министарства здравља, заштита од инфекције достиже 95 одсто, такође 16 дана после бустер дозе.

ОХРАБРУЈУ РЕЗУЛТАТИ НАЈНОВИЈЕГ ИСТРАЖИВАЊА: Познато колика је ефикасност треће дозе и када се достиже врхунац заштите

Фото АП

У извештају се наводи да иако је ниво антитела значајно већи седам дана од треће дозе, врхунац достиже после 16 дана.

Више од 1,7 милиона Израелаца примило је бустер дозу од почетка августа, а од уторка трећу дозу могу да приме и Израелци старији од 30 година, док је преко 70 одсто старијих од 70 година већ имунизовано трећи пут.

У уторак је више од 10.000 Израеалца тестирано позитивно на ковид-19, судећи по ревидираним подацима министарства здравља објављеним синоћ, што је највише до сада у четвртом таласу и близу највећег броја заражених у једном дану, забележеног у јануару.

До среде увече било је више од 75.000 активних случајева ковида-19 у Израелу, хоспитализованих 1.084, у тешком стању 688, међу њима 139 на респираторима.

Планирано је да се за недељу дана отворе школе и званичници министарства здравља најављују да невакцисани ученици неће морати да покажу негативне тестове да похађају наставу, јер на основу закона сви имају право на образовање. Родитељи који желе да уђу у школу мораће да покажу "зелену пропусницу"о, као и сви наставници, наводе израелски медији.

У градовима који су означени као "црвени" због високог броја случајева по глави становника и високе позитивности тестова настава ће се одвијати на даљину осим ако проценат вакцинисаних и опорављених од болести у разреду није 70 одсто.

У заједницама ултраортодоксних Јевреја школе су отворене 9. августа и за две недеље је број инфекција корона вирусом значајано порастао у многим градовима где они живе.

Генерални директор министарства здравља Нахман Аш рекао ове недеље да заправо нема гаранција за отварање школа, већ се сви томе надају, спремни су и одлучни, али се ништа не може обећати јер ако има пуно случајева и ученици морају да буду стално у карантину нема сврхе.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 21. МАЈ: Сунце и киша, топло до 33 степена, поподне могући пљускови