ДОКТОР ЈАНКОВИЋ УПОЗОРАВА: Следе тешке три недеље - повећање броја вакцинација би ублажило ситуацију

Танјуг

20. 08. 2021. у 17:38

ЗАМЕНИК директора Клиничког центра Ниш Радмило Јанковић упозорио је данас да ће наредне недеље што се тиче корона вируса бити тешке и нагласио да би ситуација могла да се ублажи повећањем броја вакцинација, увођењем зелених пропусница, али и рестрикцијом масовних окупљања.

ДОКТОР ЈАНКОВИЋ УПОЗОРАВА: Следе тешке три недеље - повећање броја вакцинација би ублажило ситуацију

Фото: Принтскрин

- Ситуација ће бити тежа него што је била раније, надам се да неће ићи до великих бројева, јер ипак имамо пола вакцинисаних. Намамо маневарски простор, осим бустер дозе - рекао је Јанковић.

Заменик директора КЦ Ниш рекао је да је у ковид болници у Крушевцу на лечењу 140 људи који су ту упућени из свих места са југа Србије, али да то неће бити изводљиво још дуго, те да ће почети да се отварају ковид болнице.

На интензивној нези их је 15, рекао је Јанковић и нагласио да 70 одсто оболелихи чине млади невакцинисани.

Остали су старији, како каже, од 50 и 60 година и део њих је вакцинисан синофармом.

Они нису ишли на партије... у болници су због неодговорности невакцинисаних, рекао је Јанковић и нагласио да имунолошки бедем попушта и да зато предлаже трећу дозу вакцине.

Нагласио је да су директори болница које гравитирају ка крушевачкој болници одржали састанак како би се на време припремили на нешто што нас све очекује већ наредне недеље. Додао је да је било речи о томе како ће се транспортовати пацијенти, ... како ће се организовати испомоћ.

Јанковић је рекао да се залаже за обавезну вакцинацију здравствених радника, али је нагласио и да је у КЦ Ниш 90 одсто лекара вакцинисано, као и 75 одсто сестара, техничара, и административног особља.

- Неприхватљиво би ми било да пацијент оболео од карцинома, у интензивној нези буде заражен од члана мог особља који одбија да се вакцинише - рекао је Јанковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТАРА НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево зашто не треба убијати змије