ОГЛАСИЛА ДРАГИЦА ГАШИЋ НАКОН ОДЛУКЕ СУДА: Правда је на мојој страни, захвална сам свима до неба

Novosti online

11. 08. 2021. у 19:05

ДРАГИЦА Гашић, прва и једина повратница у Ђаковицу, презадовољна је одлуком Основног суда који је одбацио као неосновану тужбу којом је тражено да јој се "откаже уговор о закупу стана привременом мером".

ОГЛАСИЛА ДРАГИЦА ГАШИЋ НАКОН ОДЛУКЕ СУДА: Правда је на мојој страни, захвална сам свима до неба

Фото: Д. Зечевић

- Толико сам срећна, као да је сам Бог преда мном. Знам ја да је правда на мојој страни. Стан је моје власништво и документација је у реду, али, тако су се лоше ствари дешавале, да искрено нисам могла ни да пратим шта ми се дешава - рекла је Драгица Гашић.

Нагласила је да није ни разумела зашто се општина Ђаковица буни, када је она у посед свог стана враћена одлуком КПА у Приштини, а за који је од напуштања 1999. године уредно плаћала порез.

- Адвокати које је Канцеларија за Косово и Метохију ангажовала и директор Петар Петковић су успели да докажу моју истину и правду и хвала им свима до неба. Захвална сам им на подршци и бризи, оној људској, која је сваком човеку најпотребнија - каже Драгица.

Ова пресуда, додаје, много јој значи, јер ће сада, како каже, моћи да среди свој стан.


- Ваљда ће сада општина да ми дозволи да средим стан. Прокишњава. Да га окречим и ставим врата, за која још нисам добила дозволу - додаје Драгица.

Истиче да је забринута, шта ће се десити са станом док буде на лекарској контроли у централној Србији, где се лечи од дијабетеса и високог крвног притиска.

- Када су ми обили стан, ништа није остало. Али како је отишло, тако су добри људи притекли у помоћ. Министар Ракић ми је намештајем и белом техником опремио стан, много му хвала. Лекови су стигли, чак су ми и инсулин однели, кад су обили стан - каже Драгица.

Видно расположена због "прве битке коју је добила", Драгица каже да осећа радост и да је још више одлучна и охрабрена да остане у свом вољеном граду Ђаковици.

 

(Kosovo onlajn)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)