СРБИ У СТРАХУ НАКОН НАПАДА НА НИКОЛУ: Момак који је са њим чувао стоку - "Како ћемо даље, не знам" (ВИДЕО)

Novosti online

10. 08. 2021. у 16:38

ДАН НАКОН напада на Николу Перића из Зебинца, кога су претукле за сада још увек непознате особе, житељи тог села поред Новог Брда су у страху и неверици због инцидента који би, како кажу, могао да наруши добре односе Срба и Албанаца.

СРБИ У СТРАХУ НАКОН НАПАДА НА НИКОЛУ: Момак који је са њим чувао стоку - Како ћемо даље, не знам (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/Принтскрин/Косово онлајн

- Ово је назапамћено, народ је уплашен. Од раног јутра долазе људи да питају шта се десило. Да ли имају неку намеру да насе иселе или је нешто друго у питању. Сви смо потресени - казала је стрина претученог младића Живанка Перић.

Милан Живковић, који је заједно са Николом чувао на ливади стоку, каже да су приметили да их прати ауто црне боје. Када су кренули кући и раздвојили се, догодио се инцидент.

- Док смо чували стоку у месту званом Бара, црни ауто нас је пратио. Ми смо приметили да нас прате. Возили су споро и зауставили се. Пао је мрак, ми смо кренули да враћамо стоку са испаше и одвојили се. Када је Никола стигао до пута ауто је стао. Напали су га и тукли. Звао сам одмах помоћ, али ме нико није чуо. У великом смо страху, како ћемо даље не знам - казао је Живковић.

Брат од стрица нападнутог момка, Далибор Перић, често је са Николом изводио стоку на испашу. Каже да до јуче нису никада имали проблема.

- Годинама ја у брат чувамо стоку. Нико нас није дирао и не знам шта је разлог напада - казао је Далибор.

Градоначелник Новог Брда Светислав Ивановић осудио је напад на Николу Перића и позвао надлежне органе да пронађу нападаче.

- Мотиви напада могу да буде различите природе, али пошто је велики број тих инцидената на целом Косову и Метохији, мислим да порука није позитивна иако се максимално  трудимо да суживот буде заједнички да градимо заједничку будућност на овим просторима - казао је Ивановић.

Подсетимо, непозната лица су јуче у вечерњим сатима напала Николу Перића док је враћао стоку са испаше. Перић је у нападу задобио повреде у пределу главе и налази се на лечењу у Здравственом центру Гњилане.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТАМО ИДУ САМО НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Војни рок је могуће служити и у чувеној 72. бригади за специјалне операције (ФОТО)