ПАНИКА У ГРЧКОЈ! СРПСКИ ТУРИСТИ СЕ ЕВАКУИШУ СА ПЕФКИЈА: "Ветар носи ватру ка плажама, сви смо у паници, људи беже на трајекте"

Novosti online

08. 08. 2021. у 12:29

КОНЗУЛ Србије у Грчкој Милан Вукосављевић изјавио је данас да су српски туристи у месту Пефки на грчком острву Евија провели ноћ на трајектима због шумских пожара, који су се током ноћи приближили насељеном подручју.

ПАНИКА У ГРЧКОЈ! СРПСКИ ТУРИСТИ СЕ ЕВАКУИШУ СА ПЕФКИЈА: Ветар носи ватру ка плажама, сви смо у паници, људи беже на трајекте

Фото: Танјуг/АП Пхото

- Било је ноћас евакуација, посебно у месту Пефки, негде око четири сата наши туристи су заједно са осталим туристима и житељима тог места пребачени на трајекте који су дежурали. Они су се сада вратили у своје апартмане и очекују бољу ситуацију - рекао је Вукосављевић на телевизији Прва.

Међутим, како за медије јављају мештани са Евије, ветар који дува у правцу Пефкија опет је угрозио ово место на којем борави велики број српских туриста, због чега су од јутрос наређене нове евакуације.

Мештани су у великој паници. Ватра је најпре захватила брда, где је велики број кућа изгорео, а снажан ветар разноси пламен због чега ватрогасци не могу да га ставе под контролу.

Ватра се сада спушта ка плажама, где су постављени понтонски докови за укрцавање на трајекте.

На фејсбук групи "Евија на длану", водичи позивају српске туристе да да хитно крену ка трајектима и сачекају даље инструкције. Оне који су дошли сопственим превозом саветују да аутомобиле оставе на плажама и крену ка бродовима.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу