ПУТ КА МАЊИМ РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ: Почетком септембра позив за субвенције за соларне панеле

Танјуг

26. 07. 2021. у 13:45

ПОТПРЕДСЕДНИЦА владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Врбасу, након потписивања уговора о реконструкцији и енергетској санацији основне школе и предшколске установе, да ће министарство почетком септембра расписати јавни позив за доделу субвенција за соларне панеле, као и да ће до краја године бити други позив за замену столарије.

ПУТ КА МАЊИМ РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ: Почетком септембра позив за субвенције за соларне панеле

Рачуни ће бити увећани

- Очекујем да све локалне самоуправе најпре заврше свој део посла за први позив. Нису све расписале јавни позив за компаније. Чекамо и да се формирају комисије и да средином августа буду расписани позиви ка грађанима - рекла је министарка.

Други позив ће бити у децембру и позивам све градове и општине да се пријаве, поручила је Михајловићева.

- Имаћемо сваке године три позива, али не смемо да дозволимо да пројекат траје наредних 20 године. План је да за пет година подигнемо енергетску ефикасност на виши ниво, а за то ћемо издвојити око 150 милиона евра годишње - рекла је потпредседница владе.

Она је додала да ће почетком септембра министарство расписати јавни позив за доделу субвенција за соларне панеле, а да ће процедура бити као и за пројекат замене столарије и да ће држава обезбедити половину потребних средстава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТПУНО НЕВЕРОВАТНО МЕСТО ЗА ЛЕТОВАЊЕ: Ово је хотел који ће одрасле одушевити, а најмлађима одузети дах