УЛОВ ШТУКА ОД 14,5 КИЛОГРАМА: Пецарошки трофеј тројице Чачана

В. ИЛИЋ

13. 07. 2021. у 10:43

РЕЧНУ неман, огромну штуку тешку чак 14,5 килограма протеклог викенда у језеру Међувршје, у природном добру Овчарско-кабларске клисуре, упецали су Чачани Томо Бошковић, Драган Новаковић звани Бели и Драган Стевановић.

УЛОВ ШТУКА ОД 14,5 КИЛОГРАМА: Пецарошки трофеј тројице Чачана

Фото Приватна архива

Капиталца су намамили на малог караша (жива риба), и то, како кажу ови искусни риболовци, обичним кинеским штапом дугачким три метра. Струна је, како кажу, била дебљине 0,40 милиметара.

Ово не би била посебна вест да није познато да је светски рекорд штука упецана у Русији, која је тежила 15,7 килограма.

- Борба са речном немани трајала је пуних пола сата - испричао нам је Томо Бошковић.

- Мислили смо да је реч о сому, али када сам видео да из воде излази штука, били смо пресрећни. Време пецања је било 8.15 ујутро. Све то се дешавало поред трске, готово на самој обали, прекопута чувеног овчарско-кабларског манастира Јовање. У језеру је дубина осам метара, а рибу смо упецали на дубини од око два метра.

Успех Пао и шаран од 9,2 кг, Фото Приватна архива

Капиталне штуке у језеру Међувршју досада су тежиле највише десетак килограма, па је ова вест брзо протутњала међу риболовцима који су упућивали честитке Тому, Белом и Драгану.

Право чудо је да су истог дана ови риболовци упецали и шарана тешког 9,2 килограма.

КИНОЛОГ

УЗ то што је страствени риболовац, Томо Бошковић је, међу својим суграђанима из Чачка, познат и као ловац. Осим тога на гласу је и као кинолог, који узгаја врсне ловачке керове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЧЕТАК ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА Медведев указао на могући сценарио: То би била тотална катастрофа