ВУЧИЋ СА СРПСКОМ ДЕЦОМ ИЗ БиХ И ХРВАТСКЕ: "Чувајте ћирилицу, Србија ће вам увек помоћи" (ВИДЕО)

Новости онлине

09. 07. 2021. у 10:10

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић угостио је српску децу из Федерације Босне и Херцеговине и Хрватске која у склопу летњег кампа за српску децу из региона бораве у Србији.

ВУЧИЋ СА СРПСКОМ ДЕЦОМ ИЗ БиХ И ХРВАТСКЕ: Чувајте ћирилицу, Србија ће вам увек помоћи (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

Председник Србије Александар Вучић пожелео је најмлађима да се поново врате у свој Београд, а да ће се Влада потрудити да им помогне где и колико може.

- Сва деца су рекла да им се највише свидео Београд. То је наш главни град, исходиште свих нас, и важно је да познајете свој главни град, а видео сам колико га волите. Имате те дивне мајице на којима пише "учим ћирилицу", много су лепе - рекао је Вучић малишанима.

Он је потом питао децу да ли им се више свидео Храм Светог Саве или луна парк на Калемегдану, на шта су малишани рекли да им се подједнако свиде.

- Ја вас молим да ћирилицу учите, латиницу такође, да поштујете своје комшије и своје, да чувате српско име и презиме, а држава ће вам помоћи. Желим вам да се што пре вратите овде, а ми ћемо гледати да вам што више помогнемо - казао је председник малишанима.

Он је потом поделио поклоне малишанима, и захвалио се учитељима и васпитачима који су помогли организацију овог пута.

- А вашим родитељима да поручим: Молим вас да волите Србију и Београд, као и места где живите, а ми ћемо вам помоћи што више. Организоваћемо да гледате нашу репрезентацију где год да играју, па да их дочекате, да поново видите храм, Калемегдан, Београд на води - казао је председник.

Једна девојчица која је потом прочитала речи хвале упућене председнику Вучићу и Србији, због тога што брину о нашем народу.

- Драги председниче, у име српске деце из Далмације и удружења Жене косовске долине са далматинског Косова, поклањам вам једну од наших светиња, манастир Лазарицу, да вас подсећа на нас. А нас тамо има 391 српско дете - рекао је Бојан Берић из Далмације.

Девојчица је председнику поклонила макету традиционалне камене куће са маслињаком., на шта је Вучић кратко рекао:

- Нема јачих од Крајишника.

Председник је добио и дукат у споменик 600 година од Косовског боја, као и кошару са производима из Далмације, у којој је између осталог била и традиционална личка капа.

Након размене дарова председник се фотографисао са малишанима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)