ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ: Нападају раднике који прскају комарце јер верују да распршују вирус короне!

Novosti online

23. 06. 2021. у 22:41

РАДНИКЕ ЈКП "Градска чистоћа" који запрашују комарце неколико пута у кратком временском периоду напали су појединци или групе који, колико год да то звучи бизарно, верују да они уместо уништавања инсеката спроводе терористички напад и распршују вирус короне!

ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ: Нападају раднике који прскају комарце јер верују да распршују вирус короне!

Фото Танјуг

Последњи напад се догодио у уторак око 22 сата на територији београдске општине Гроцка, а информацију о томе је на својој Фејсбук страници објавио и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

- Вечерас је код стадиона у Винчи неколико људи напало екипу "Градске чистоће" која прска комарце! Пре неколико дана сличан напад се догодио усред дана у Сремчици. Лудаци који су напали екипу која прска комарце покушали су да униште возило и тврдили су да их из возила прскају короном. На снимку сви могу да виде лице једног од хулигана. Против ових нападача сутра ће бити поднете кривичне пријаве - навео је Весић и додао да је напад пријављен полицији, а да ће убудуће комунална милиција уз помоћ полиције реаговати на сваки напад.

На снимку се чује непријатно нападан глас мушкарца који тражи да му радници дају на увид папир на којем се види чиме прскају.

- Дај ми папир с чим се прска... Дај ми радни налог! Запиши ми чиме прскаш да проверим шта је то - викао је нервозно мушкарац и додао да екипу "Градске чистоће" више не жели да види не само у његовој улици већ у читавом крају, јер у супротном, како је претио запосленима, "из улице неће изаћи живи".

Екипе "Градске чистоће" свакодневно се сусрећу с вербалним нападима, а веома често и физичким насртајима на возила, па и запослене, истакао је Марко Попадић, директор ЈКП "Градска чистоћа", у саопштењу.

Фото: Танјуг/ЈКП Чистоћа /Ненад Цакић

 

- Уколико се наставе напади, нећемо моћи да спречимо да се комарци развију - упозорио је он и подсетио да се у јулу очекује појава комараца који могу бити преносиоци вируса Западног Нила:

- Сваки појединац који спречи наше екипе да раде потенцијално угрожава здравље свих суграђана. Заиста су невероватна уверења појединих суграђана који нападају наше екипе, попут оних да вршимо терористички напад, прскамо вирус корона или трујемо суграђане препаратом који је иначе одобрен од стране министарства и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Инфектолог проф. др Драган Делић каже да овакво понашање појединаца "нормалан човек не може да разуме и објасни":

- То је нешто са оне стране памети и на граници је глупости, неодговорности и безобразлука. Поједини комарци преносе и вирус Западног Нила, који је у принципу болест самоограничавајућег тока, али од 150 инфицираних особа једна развије тешку, неуроинвазивну форму - инфекцију централног нервног система (енцефалитис) и инфекцију можданица (менингитис). То су обично особе старије од 60 година које имају већ неке преегзистентне болести. Тешке форме инфекције се, наравно, могу завршити смртним исходом.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

“Град светлости” позива вас да осетите чаролију безвременог